Klimataktion

Organisationer bjuds in till klimatläger

Till de svenska organisationer som undertecknat deklarationen "System change - not climate change!" Det vill säga Attac, Dalarna against racism, Demokratiskt Alternativ, Diakonia, Föreningen Ordfront, GARK, Göteborgs indiekör, Green students of Gothemburg, Ingen människa är illegal, Latinamerikagrupperna, Mykorrhizza, Miljöförbundet Jordens Vänner, Klimataktion, Kreti & Pleti, Nätverket för Gemensam Välfärd, Nordbruk, Plan 3 Art & Innovation, Planka.nu, Skällinge landsbynät, Solidarity Sweden-Latinamerica, Utrikespolitiska föreningen Uppsala, Vänsterpartiet Falun, WWOOF.org. m fl. Uppföljning av Klimaforum 09: Inbjudan till föredrag och gemensamt möte vid Klimatlägret utanför Knivsta måndag 2 augusti Det är nu ett halvår efter det dramatiska Köpenhamnsmötet och den spännande process som skedde bland folkrörelser från hela världen som är engagerade för klimaträttvisa. Miljöförbundet Jordens Vänner och Glokala Tankesmedjan har översatt deklarationen till svenska. "Förändra systemet - inte klimatet!" finns som pdf på klimaforums hemsida: http://declaration.klimaforum.org/declaration/swedish. Vi har också tryckt upp en första snyggt layoutad upplaga. Den går att beställa för 15 kr styck plus porto. För att beställa, skicka ett mail till hakan@sundbergs.net. Under veckan 2-8 augusti anordnas ett stort sommarläger med rubriken Omställning för Klimaträttvisa i Eda mellan Knivsta och Uppsala. Se bilaga för folder och affisch som ni gärna får sprida. Ni är välkomna till lägret och vi vill särskilt bjuda in er till seminarium och gemensamt möte på måndagen 2 augusti kl 15-19. Kl 15 är temat Systemförändring- inte klimatförändring. Inledare är Carmen Blanco Valer, Latinamerikagrupperna, HansHenrik Samuelsen, Klimaforum, Simone Lovera, Global Forest Coalition och aktiv i Climate Justice Now, Johanne Linstad, Nätverket Heaven or Shell och Azril Bacal, Uppsala Sociala Forum. Kl 16 ordnar vi ett möte för alla i Sverige som skrivit på deklarationen. Hur kan vi sprida den vidare? Kan vi samarbeta utifrån deklarationen och de idéer den innehåller? Hur kan de grupper som vill se en systemkritisk klimatdebatt samarbeta under de kommande åren? Meningen är inte att fatta några beslut men att starta en dialog om detta. Det systemkritiska klimatarbetet måste stärkas! Anmälan till lägret på www.klimatlager.mjv.se. Det är bra om ni anmäler er även för detta enskilda arrangemang så att vi vet om ni vill ha skjuts från bussen och om ni vill äta middag med oss. Kontakta lars.igeland@folkbildning.net. Välkomna! Gunilla Andersson, Glokala Tankesmedjan Lars Igeland, Miljöförbundet Jordens Vänner

Like this Article? Share it!

Leave A Response