Klimataktion

Klimataktion i Veckans Affärer: Flygskatt en självklarhet!

flygskatt-va1

Bild Veckans affärer

I senaste numret av Veckans affärer skriver Klimataktions företrädare Pia Björnstrand och Jonas Bane om förslaget till flygskatt, som de anser vara ett steg i rätt riktning:

Att flyget idag är så billigt beror till stor del på att det inte bär sina klimatkostnader. De skatter och avgifter som idag ligger på flygnäringen är helt enkelt inte realistiska i jämförelse med utsläppen. Dessutom är flygbränslet, som är själva boven i hela dramat, helt befriat från energiskatt.

Majoriteten av svenska folket tycker flygskatten är rimlig, visade nyligen en undersökning. Ja, vill vi så snart som möjligt bli kvitt mänsklighetens största fiende, fossila bränslen, så är det högst rimligt med en flygskatt.

Läs hela artikeln HÄR

Like this Article? Share it!

Leave A Response