Klimataktion

Så tycker partierna om fossila subventioner

Visste du att Sverige årligen betalar mellan 30-50 miljarder kr i subventioner till fossil verksamhet? Enbart subventionerna till drivmedel uppgår till 12 miljarder. Inrikesflyget njuter skattelättnader på 900 miljoner för sitt oljetunga flygbränsle.

Vi har frågat svenska politiker i skatteutskottet om detta och huruvida dom vill genomföra snabba förändringar i detta skattepolitikens svarta hål. En undersökning som Naturskyddsföreningen beställde av Sifo visar att 60% av svenska väljare vill fasa ut fossila subventioner, men är politikerna med på tåget?

Klicka på bilden och zooma

Vill du också att dessa subventioner ska fasa ut så snart som möjligt? Det är möjligt under nästa mandatperiod, skriv under här:
https://www.mittskifte.org/petitions/rensa-i-fossilrabatten

Like this Article? Share it!

Leave A Response