Klimataktion

FLYGFRITT 2019

Anders Bengtsson 19 november, 2018 3 kommentarer till FLYGFRITT 2019

Har den senaste tidens flygdebatt fått dig att reflektera över ditt eget resande? Kanske känner du att det inte är någon mening med att du som enskild individ avstår från att flyga? Skulle du resonera annorlunda om ”alla andra” avstod från att flyga?

”Vi håller oss på jorden” utmanar svenska folket att ta ett kollektivt ansvar för att minska vårt flygande genom kampanjen ”Flygfritt 2019”. Kampanjen går ut på att man går med på att helt avstå från att flyga under 2019 – förutsatt att vi är 100 000 personer som lovar att göra samma sak.

De flesta av oss skulle inte tveka en sekund att avstå från att flyga om vi visste att vi riskerade någons liv genom att göra det. Samtidigt är det precis det vi gör – vi vet bara inte exakt vem som kommer att drabbas, eller när. Att det inte går att urskilja vems utsläpp som leder till vad gör klimathotet så abstrakt att det är svårt att ta till sig. Här i Sverige har vi ännu inte upplevt några allvarligare konsekvenser av temperaturhöjningen. Redan idag är dock både människor och djur hårt drabbade av svält, krig och naturkatastrofer till följd av klimatförändringarna. Och vi har bara sett början.

Läs mer HÄR

Like this Article? Share it!

3 Comments

 1. Niels Riis Jensen 28 november, 2018 at 08:53

  Cool!
  The environment is one part of sustainable development. Just remember if you do not fly the Safari driver in Kenya will be unemployed, taking his kids out of school. And because of his starving children, he will go up north and cross the Mediterranean to look for a better life.
  Is this a part of your calculation?

  Niels Riis Jensen
  Sustainable Tourism Consultant

  Ps. Sorry to write in English, Danish can be difficult to understand

 2. Nick Ashley 28 november, 2018 at 15:35

  I want to sign up !
  Best wishes and congratulations

 3. Anette Thaulow 15 januari, 2019 at 22:51

  I would definitly like to sign up

Leave A Response