Laddar Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Hitta Evenemang

Evenemang Views Navigation

Evenemang Search

mars 2020

Klimatlyftet 2020 – ny distanskurs för lokalt klimatarbete

1 mar 18:00 - 21:00
Färnebo folkhögskola
kr200

I ett nytt samarbete mellan Färnebo folkhögskola och organisationer inom klimatrörelsen startar en ny distanskurs för dig som vill utveckla lokalt klimatarbete. Kursen går igenom klimatfrågans allvar, men tar också upp hur ni kan jobba lokalt med medborgarplaner och opinionsbildning. Start 1 mars 2020. Här kan du läsa mer om kursen och hur du anmäler dig. Plats för kurs: Studierna sker på distans med videomöten på kvällstid och helgträffar i Österfärnebo och Göteborg.

Mer information »

Halmstad: Plast ett material för ett uthålligt cirkulärt samhälle

3 mar 18:00 - 19:30
Halmstads bibliotek, Axel Olssons gata
Halmstad, Sverige Sverige
+ Google Map

Henrik Thunman, professor vid institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap och energiteknik vid Chalmers Universitet, föreläser i programserien klimatet & vi. I ett framtida uthålligt cirkulärt samhälle kommer plast vara det dominerande materialet. Plast bryts inte ner och kan därför samlas in och med olika grad av energiinsatser återanvändas. De omfattande problem med nedskräpning av hav och natur som det linjära samhället medför är just de egenskaper som gör en cirkulär användning möjlig. För att nå fram till ett framtida…

Mer information »

Halmstad: Framtidens transporter måste vara klimatsmarta

24 mar 18:00 - 19:30
Halmstads bibliotek, Axel Olssons gata
Halmstad, Sverige Sverige
+ Google Map

Att framtidens transporter måste vara klimatsmarta föreläser Christer Ljungberg, VD/CEO på Trivector, om i föreläsningsserien: klimatet & vi. Utvecklingen inom transportområdet går idag snabbt. Digitaliseringen ger helt nya möjligheter, men också utmaningar. Här har vi möjligheten att styra mot ett hållbart system, men då behövs kunskap och medvetenhet. Fri entré Samarr. med Hallandsposten, Naturskyddsföreningen i Halmstad, Studiefrämjandet, ABF Halland, Laholmsbuktens havsnätverk, Klimataktion Halmstad, Högskolan i Halmstad, Länsstyrelsen Halland, Sveriges arkitekter Halland, Länsförsäkringar Halland.

Mer information »
+ Exportera evenemang