Klimataktion

Stockholm

Välkommen till Klimataktion Stockholm!

Va bra och kul att du hittat hit! Vi är en livaktig lokalorganisation med klimatengagerad verksamhet kring Stockholm. Vi har funnits sedan organisationen Klimataktion föddes våren 2008.

Kontakta oss på  stockholm (at) klimataktion.se.

Klimataktion Stockholms drivs av styrelsen (se nedan)  och vi arbetar i olika arbetsgrupper (se nedan). För närvarande finns åtta arbetsgrupper med varierande verksamhet:

 • Kulturgruppen
 • Utåtriktad Verksamhet
 • Samhällsplanering / Trafik
 • Informatörerna
 • Energigruppen
 • Globala gruppen
 • Bokcirkeln
 • Mediagruppen
Klimataktion Stockholms styrelse

Klimataktion Stockholms styrelse

Klimataktion Stockholm valde 18 mars 2016 följande personer till sin styrelse:

 • Anders Berndes
 • Anita Leal
 • Christiane Furnkranz
 • David Jacobsson, kassör
 • Evangelina Lindberger
 • Nina Naim
 • Rikard Rehnberg
 • Tobias Nyblom

[Kp 160912]

Läs mer om arbetsgrupperna och hur du kontaktar dem.

Stockholmsavdelningens Arbetsgrupper:

 • Kulturgruppen

  Verksamhet: För alla kulturintresserade, som vill jobba med kultur och konst för att få människor att få upp ögonen för klimatfrågan samt skapa visioner om kulturens roll i ett framtida klimatvänligt samhälle. Kommer bl.a. att arrangera ett kulturevenemang den 21/2 i samarbete med Opera Reflex och återkommande ”Klimatklubbar” under våren.
  Kontaktperson: Samuel Jarrick, kultur.sthlm (at) klimataktion.se

 • Utåtriktade gruppen

  Verksamhet: Den utåtriktade gruppen ska arbeta för att sprida kännedom om Klimataktions program till allmänheten. Detta gör vi genom att anordna aktioner, dela ut flygblad och hålla bokbord. Jobbar också med Klimataktions kampanj inför toppmötet i Köpenhamn ”The Final Countdown” (www.finalcountdown.se)
  Kontaktperson: Rikard Rehnbergh, rikardrehnberg (at) gmail.se,  utatriktat.sthlm (at) klimataktion.se

 • Samhällsplanering/Trafik-gruppen

  Verksamhet: Samhällsgruppen arbetar med frågor kring hållbar stadsutveckling med Stockholm i fokus. Vad är ett hållbart samhälle, hur bör kollektivtrafiken fungera och hur kan vi minska de övriga trafikvolymerna. Arbetsgruppen samlar information och fösöker identifiera vilka problem som ur klimatsynpunkt är strategiskt viktiga i Stockholmsregionen och vilka instanser som skall påverkas. Jobbar med att visa varför ”Förbifart Stockholm” är en mycket dålig idé.
  Kontaktperson: Karin Wahlgren, samhallsplanering.sthlm (at) klimataktion.se 

 • Informatörerna

  Verksamhet: Informatörerna arbetar med att organisera studier och klimataktions lokala informationsverksamhet. Vill du ordna ett klimatparty, och bjuda in en informatör som leder ett samtal om klimatfrågan, eller vill du organisera ett seminarium, en temakväll eller liknande och behöver en informatör – kontakta oss. Vi hjälper också till att ordna studiecirklar i klimatfrågan. Kontakta oss om du vill starta en egen cirkel eller delta i en studiecirkel.
  Kontaktperson: Torbjörn Vennström, informatorerna.sthlm (at) klimataktion.se

 • Energigruppen

  Verksamhet: Energigruppen arbetar med frågor om tillgång till energi, alternativa energikällor samt förbrukning av energi och utsläpp av växthusgaser från framförallt fastigheter och livsmedel men även transportsektorn.
  Kontaktperson: Claes Trygger, mejl:  claes (at) trygger.nu, tel: 0763-759039, energi.sthlm (at) klimataktion.se

 • Globala gruppen

  Utvecklingssamarbete med en indisk miljö- och klimatorganisation i Mumbai står i fokus för arbetsgruppen. Arbete gentemot skolor i Mumbai och i Stockholm ska utvecklas. Kontaktperson: Rikard Rehnbergh. rikard.rehnbergh (@) klimataktion.se

 • Bokcirkeln

  Gruppen ägnar sig åt att läsa och diskutera olika författare som skriver fakta-, debatt- eller skönlitterära böcker som handlar om klimatkrisen.
  Kontaktperson: Karin Wahlgren. karin.wahlgren9 (@) gmail.com
 • Mediagruppen

  Verksamhet: Hjälper till att utforma pressmeddelanden, textbearbetar, layoutar flygblad, sköter pressutskick samt utveckling av innehåll till hemsidan.
  Kontaktperson: Eva Berlin, mediagruppen.sthlm (at) klimataktion.se

Bli aktiv i någon av grupperna du också!

Årsmöte och seminarium

Fredag den 18 mars kl 17.00 – 20.00 är det seminarium och årsmöte för alla medlemmar i Klimataktion som bor i Stockholms län på ABF, Sveavägen 41. OBS! ni är också medlemmar i Klimataktion Riks, som håller årsmöte 20 mars kl 13 på Hälsans hus i Stockholm.

Program:

17.00 – 18.00 Inledande seminarium på temat ”Hållbart Stockholm – dröm eller verklighet?” med Gustaf Landahl, avdelningschef Miljöförvaltningen Stockholms stad, och Varis Bokalders ekoarkitekt och författare.

Fredagsmys! Vi bjuder på lättdricka och tilltugg.

18.30 – 20.00 Årsmöte.De viktigaste punkterna är att redogöra för vad som hänt under 2015, ta beslut om verksamhetsplan och budget 2016, samt välja styrelse och andra förtroendevalda.

Här nedan hittar du seminarieinbjudan och årsmöteshandlingarna.

Varmt välkomna!

önskar styrelsen som under 2015 bestått av Eva Avner, Anders Berndes, Samuel Jarrick, Marianne Johansson, Anita Leal, Agnetha Liljesköld, Elisabeth Lundqvist, Nina Naim, Rikard Rehnbergh, Karin Wahlgren.

Årsmöteshandlingar att ladda ner

 

 

 

 Förra årets Årsmöte 2015,  19 mars kl 18

Plats: ABF, Sveavägen 41, Branting 1 tr. Program:

Kl 18.00 – 18.30                        Linda Grolander berättar om nätverket KlimatSverige

18.30 – 20.30                            Årsmötet

Vi bjuder på mackor, dricka och frukt.

Det går fortfarande att lämna förslag på styrelseledamöter, valberedning och revisorer. Kontakta evalenaberlin@hotmail.com.

 

Handlingar från förra årsmötet, 2014

Här kan du bli medlem i Klimataktion Stockholm. Genom att bli medlem stöder du Klimataktion ekonomiskt och får samtidigt möjlighet att engagera dig i och påverka föreningens verksamhet.

Information om vad som händer får du genom att gå med i vår e-postlista. Hör av dig till stockholm (@) klimataktion.se, så lägger vi till dig!

Klimataktion Stockholm har Plusgiro 499566-8 och Bankgiro 377-4429. Vi tar tacksamt emot bidrag till vårt arbete! Ange ditt namn och adress så vi vet vem vi ska älska.

Prenumerera på händelser i Stockholm-kalendariet.
Prenumerera på inlägg i Stockholm-gruppen.

_________________________________________________________________________________________

[catlist name=stockholm excerpt=yes]

2 Comments

 1. Pia Petersen 30 november, 2015 at 12:07

  Jag vill hjälpa till med Klimat frågor känns viktigt efter gårdagens demonstration. Jag kan hjälpa till i kultur gruppen är konstnärlig hir får man kontakt?
  Pia Petersen

 2. Johanna Norrbo 25 maj, 2016 at 16:19

  Hej Klimataktion!

  Jag heter Johanna Norrbo och skriver till er från en grupp i Malmö som bestämt sig för att driva en kampanj mot AP-fonderna och deras investeringar i fossilindustrin. De hanterar svenska folkets pensionspengar och det är inte rätt att våra pengar stöder en industri som förgör vår planet! Vi har sett att ni är en av organisationerna som finns med i kampanjen ”schyssta pensioner”, den kampanjen är inte aktiv om jag förstått det rätt, stämmer det?
  Skulle ni vara intresserade av att samarbeta i en kampanj för att påverka AP-fonderna att divergera?
  Vi finns i Malmö, har ni någon lokalavdelning här?

  Vänliga hälsningar

Leave A Response