Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

februari 2020

Dansa för livet! Flashmob för klimatet!

15 feb 11:00 - 13:00

Ta på dig dina färgglada kläder och discoaccessoarer och kom till Medborgarplatsen klockan 12.00 på lördag den 15 februari. Om du vill träna innan är du välkommen till basketplanen mellan Skrapan och Åsö Vuxengymnasium (Vartoftagatan) kl 11.00. Så här såg det ut förra gången vi dansade: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ccVJYq15sXw Och här hittar du instruktionerna för dansen: https://www.youtube.com/watch?v=wb19JpQRJ1A

Mer information »

Hur kan skogen rädda klimatet?

26 feb 18:00 - 19:30
Stadsbiblioteket Uppsala Uppsala, Sverige + Google Map

Skogen förväntas räcka till att binda koldioxid, till bioenergi och att leverera många produkter. Vilka mål för skogen ska sättas främst? David van der Spoel, professor i biologi, Uppsala universitet och Rolf Björheden, professor Skogforsk inleder.

Mer information »

Halmstad: Ska vi köra på el nu? Hur funkar det? Peter Odhner.

26 feb 18:00 - 19:30
Halmstads bibliotek, Axel Olssons gata
Halmstad, Sverige Sverige
+ Google Map

Nästa dagligen kommer det nya laddbara bilmodeller ut på marknaden och många biltillverkare satsar stort för att nå marknadsandelar. Många forskare och tillverkare pratar också om en så kallad ketchup-effekt. Alltså ett snabbt och stort genomslag för elbilen, men vad vet vi om tillverkningen av batterierna och hur stor är egentligen klimatnyttan? – Peter Odhner, klimat- och energistrateg Länsstyrelsen Skåne, föreläser i programserien: ”Klimatet & vi” och ger en översiktlig beskrivning av kunskapsläget.

Mer information »
+ Exportera evenemang