Föreläsningar & workshops

Våra duktiga inspiratörer och utbildare kan hålla allt från kortare föreläsningar till längre workshops om olika klimatrelaterade ämnen. Vi anordnar regelbundet föreläsningar som är gratis och öppna för alla. Vi kan också erbjuda gratis föreläsningar och workshops till grupper på över 10 personer. Kanske behöver ni klimatinspiration på jobbet, i din förening eller i ert samfund? Hör av dig till pia.bjorstrand (at) klimataktion.se ser vi vad vi kan ordna.

I vårt kalendarium kan du se om det är några öppna föreläsningar på gång.

Här kan du se några av våra tidigare öppna föreläsningar:

Lokal klimataktivism. Ulla-Marie Petersson, samordnare av Ett hållbart Täby, som mottagit både Miljöpris, lämnat in medborgarförslag och byggt upp ett nätvek med över 850 medlemmar, berättar om resan mot att bygga en social rörelse för klimatet i Täby.

Konst för klimatet. Linda Engström visar exempel på hur olika konstnärer arbetar med klimatfrågan från projektet KlimatSalongen. Prestigelöst, med låg ribba men högt i tak, vill hon inspirera fler att hitta olika sätt att uttrycka sig.

Varför är det så svårt att leva hållbart? Magnus Boström forskar om sociala orsaker till överkonsumtion. Här berättar han om några av de saker som stoppar oss från att leva hållbart.

Tillväxten och klimatet. Rikard Hjorth Warlenius, lektor i humanekologi och en av Klimataktions grundare, pratar utifrån sin bok Klimatet, tillväxten och kapitalismen (Verbal 2022).

Naturens rättigheter. Advokaten Pia Björstrand berättar om de transformativa möjligheterna kring att ge naturen rättigheter och vad som händer internationellt i dessa frågor.