Klimatkärringarna: Tiden är knapp!

Klimatkärringar-och-vädergubbar

TIDEN ÄR KNAPP
RÄDDA VÅRA BARNBARNS FRAMTID!

Visst, vi är själva en del av problemet men det tänkte vi ändra på nu. Vi vill genom vår manifestation påverka främst lokalpolitikerna att genom skatter och andra påtryckningsmedel sätta ett tak för hur mycket koldioxid kommunen får släppa ut per år, så att varje kommun sänker sina utsläpp med minst 50% till 2020 och med 100% till 2050.

SÅ HÄR VILL VI JOBBA

Vi bildar grupper om 10, där var och en har sin avbytare och hoppas kunna sprida oss från torg till torg runt hela Sverige. Allt som behövs är att du unnar dig en timme av ditt liv några lördagar framåt för att bilda en kompisgrupp, träffa folk på stan, dela ut foldrar och flygblad, bilda opinion och därmed öka trycket på makthavarna att ta sina ansvar och våga fatta obekväma och långsiktiga beslut. Ett utmärkt tillfälle att göra något för dina barnbarns framtid, samtidigt som du träffar dina vänner! Varje grupp sammanställer sitt eget program. Det kostar inget och kan bli hur kul som helst! Materialet bidrar vi med.

Vi har tagit fram vykort skapade av några av våra mest kända tecknare, konstnärer och fotografer. Ett exklusivt formgivet glasknapparmband och brosch att bära som vårdtecken, och en enklare kopia som säljs för en spottstyver. Lite som Live-aid-bandet med tiden är knapp inpräntat som på en klocka. Vår folder hittar du nedan inlagd på en pdf som är lätt att kopiera. Vi tänker utnyttja alla vi känner hänsynsfullt. Sponsorer behövs till trycksaker och knappar. Varje sponsor kan räkna med en vällagad ekologisk middag med vin och minst en kärring på bettet.

Om du och dina vänner vill vara med anmäl er på kontaktformuläret nedan så skickar vi folder och knapp och kommer överens om när vi ska ses, så ordnar vi först ett klimatparty med er.

Vänliga hälsningar Klimatkärringarna 

Kontakt: Elisabeth Lundqvist, vilja_o (at) hotmail.com