Boka tid hos klimatcoachen

Vi har utvecklat en metod för klimatcoachning. Vi tror att vi är som många behöver stöd i vårt klimatengagemang för att vi till exempel:

  • Vill hitta positiva och hållbara strategier för att skapa så stor förändring som möjligt, både på personlig och på samhällelig nivå.
  • Behöver peppande, ickedömande och stöttande samtal och sociala sammanhang.
  • Känner oro och uppgivenhet, maktlöshet eller frustration över samhällets och andras inställning till klimatförändringarna.

Känner du igen dig i någon av punkterna ovan? Då vill vi gärna träffa dig! Du som är intresserad fyller i formuläret nedan. Vi kommer sedan att kontakta dig och boka en tid för ett personligt samtal via telefon/online (eller utomhus om möjligt) då vi tittar mer på dina behov och vad du vill få ut av coachningen. Vi erbjuder upp till tre samtal per person. Samtalen är gratis och allt som sägs stannar mellan dig och din coach. Beroende på hur stor efterfrågan är kan det hända att vi behöver göra ett urval bland ansökningarna och det kan hända att det tar lite tid innan din ev coachning kan komma igång.

Observera att detta inte är någon terapi. Lider du av svår klimatångest som påverkar ditt liv på ett allvarligt sätt bör du söka professionell hjälp. Våra coacher är inte terapeuter, de är engagerade volontärer som utbildats i grundläggande samtals- och coachningsmetoder.

ANMÄL INTRESSE FÖR ATT BLI COACHAD HÄR!

Är du intresserad av att bli ideell klimatcoach?

Klimataktion söker nu fler som vill bli ideella klimatcoacher. Uppdraget är flexibelt vad gäller tid och plats så att du kan få in det i din vardag. Vi erbjuder en bra utbildning (i februari-mars 2022) och ett peppande socialt sammanhang med andra ideella klimatcoacher.

För att vara aktuell behöver man först ha gått eller gå kursen Bli Klimatinspiratör! Kursen är en heldag alternativt uppdelat på flera kvällspass och ges regelbundet, mer information om den finns här

Klimatcoachutbildningen är tre söndagsförmiddagar online under en sexveckorsperiod med träningsuppgifter mellan träffarna. Deltagarna behöver ha tid att föra regelbundna coachningssamtal efter utbildningen och delta i handledningsträffar, totalt ca 4-6 timmar/månad. 

Om du är intresserad fyller du i formuläret här så hör vi av oss med mer information. En intresseanmälan är alltså inte bindande på något sätt.

Ansvariga för coachningsprogrammet: