Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Be the red line

28 okt, 2017 14:00

Be the red line – Malmö för klimaträttvisa

28 oktober kl 14
Tillsammans bildar vi en mänsklig kedja genom Malmö, en röd linje, för att markera och stå upp för gränsen som mänskligheten inte får gå över om vi ska undvika katastrofala och oåterkalleliga klimatförändringar.
FÖLJ OSS FÖR MER UPPDATERINGAR
https://www.facebook.com/klimatfronten/
Environmental Conservation Organization
Nätverket Klimatfronten är Malmös samlade miljö- och solidaritetsorganisationer som gått ihop i en gemensam front för klimatet.
VI KRÄVER
– Omedelbar omställning!
– Klimaträttvisa nu!
– Lämna de fossila bränslena i marken!ALLA SKA KUNNA DELTA
Vår styrka ligger i vår mångfald och bredden bland oss som deltar. Manifestationen ska vara samlande och tillgänglig. Vi är fredliga men beslutsamma.

KLÄ ER I RÖTT
För att vår manifestation ska bli så synlig som möjligt uppmanas alla att klä sig i rött och på så vis bilda en röd linje. Ta med er röda kläder, banderoller, långa röda tygstycken, band, röda lampor eller cykellysen.

VARFÖR NU?
Mellan den 23-27 okt står Malmö värd för IPCCs författarmöte, där forskare och experter i FN:s klimatpanel möts för att skriva sin rapport om 1,5-gradersmålet som kom ur Parisavtalet från 2015.

IPCCs arbete är förstås viktigt och nödvändigt. Men Malmömötet riskerar att få en annan funktion: att invagga oss i föreställningen att politiken går åt rätt håll.

Men Sveriges gröna ambitioner och värdskap för detta möte rimmar illa med den direkt kontraproduktiva politik som bedrivits de senaste åren. Istället för att avveckla den fossila infrastrukturen fortsätter vårt land att gräva sig ännu djupare ner i den: förbifart Stockholm byggs för fullt, LNG-terminaler expanderar runt om i landet och flygplatser från Umeå till Göteborg byggs ut. Samtidigt stänger man gränserna i en tid då många människor flyr sina hem på grund av uppvärmningens konsekvenser i jakt på skydd och trygghet. Vad är då värdet av att samla forskare för att förklara hur vi ska hålla ett ambitiöst klimatmål? Inte stort – om inte detta blir ett tillfälle för en radikal omläggning, i praktisk handling.

Vi säger till regeringen: nog med fager grön retorik! Inget mer hyckleri om svenskt klimatledarskap! Ni kan inte sola er i klimatpanelens glans utan att också påbörja en total utfasning av fossila bränslen ur den svenska ekonomin – den typ av förändring som, enligt ett samstämmigt forskarsamhälle, måste till om ännu värre katastrofer ska undvikas.

GÅ MED OSS
Slut upp i vår protest! Tillsammans kan vi bli den röst som både forskarna och politikerna till slut tvingas lyssna på.

VI ÄR KLIMATFRONTEN
Klimatfronten är ett brett nätverk av miljö- och solidaritetsorganisationer i Malmö som har gått ihop i en gemensam front för klimatet och för en radikal omläggning i praktiken.

FÖLJ OSS FÖR MER UPPDATERINGAR
https://www.facebook.com/klimatfronten/

 

Detaljer

Datum:
28 okt, 2017
Tid:
14:00