Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bio Rio frukostfilm: Merchants of Doubt

15 nov, 2015 10:00 - 12:05

Söndag 15 november kl 10.30 (frukosten serveras från kl 10) Biljetter/Tickets

USA | 2014 | Dokumentär | 93 min | Regi Robert Kenner | Engelsk med svensk text

In English

Vi vet att människan förändrar klimatet, det har forskningen klarlagt, men ändå finns det de som fortsätter att sprida tvivel, som vill få oss att blunda för verkligheten. Vilka är det som ligger bakom? Detta är en film om smutsig pr, om oljeindustrins pengar, och om lobbyisternas makt i demokratins korridorer.

Merchants of Doubt avslöjar hur kriget mot forskningen började när tobaksindustrin ville få människor att tro att rökning inte var farligt. Och samma krafter som i 50 år förhalade tobakslagstiftning i USA genom att misskreditera hälsoforskarna, attackerar nu klimatforskarna. Bland annat med personliga hot och trakasserier i sociala media.

I en tid när de ledande republikanska presidentkandidaterna i USA är klimatförnekare, när Sverigedemokraterna hävdar att FN:s klimatpanel IPCC inte har täckning för sina slutsatser, och när Norges finansminister Siv Jensen säger att hon tvivlar på att människan orsakar den globala uppvärmningen, är Merchants of Doubt en väldigt viktig film.

Filmen är gjord av Robert Kenner, som regisserade Food, Inc. och bygger på den hyllade boken av Naomi Oreskes och Erik M. Conway.

Efter filmen anordnas ett panelsamtal, mer info kommer.

Visas i samarbete med BioRio.

Detaljer

Datum:
15 nov, 2015
Tid:
10:00 - 12:05

Arrangör

Klimataktion

Plats

Bio Rio
Hornstulls strand 3
Stockholm, Sverige
+ Google Map