Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bli klimatinspiratör

5 nov, 2020 19:00 - 19 nov, 2020 20:30

En kurs för dig som vill lära dig mer om klimatkrisen och få verktyg för att öka ditt engagemang.

Tre torsdagar: 5, 12 och 19 november, kl 19:00 – 20:30.

Vill du prata med människor om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt saken? Vill du inspirera andra att engagera sig för en hållbar omställning – i det lilla och i det stora? Du behöver inte vara expert för att visa vägen. Det viktigaste är ditt engagemang. Med den här utbildningen får du en grund för att prata klimatkrisen och bli en inspiratör för omställning. Materialet och arbetssättet kan användas i träffar om Greta-filmen, med goda vänner eller tjocka släkten, i ett föredrag på ortens bibliotek, på arbetsplatsen, eller i en studiecirkel.

Kursen innehåller 3 delar:

Grunderna i klimatvetenskap och klimatpolitik
Man behöver inte vara någon expert för att prata klimat. Men eftersom frågan ofta upplevs som komplicerad och diffus kan det vara bra att ha lite enkla och tydliga fakta att förmedla.

Klimatpsykologi och pedagogik
Varför har så många människor så svårt att ta till sig och hantera de här frågorna? Varför är det så svårt att prata med vissa personer om klimatet och vad kan man göra för att få med sig människor?

Vad kan vi göra som individer och tillsammans?
Hur tänker vi oss att ett hållbart samhälle ser ut och hur tar vi oss dit? Vilka olika forum och metoder har vi för att påverka? Vi sätter upp personliga mål och identifierar nästa steg för att ta oss dit.

Anmäl dig senast den 5 november till janine@fridaysforfuture.se

Betala deltagaravgift 150 kr senast den 5 nov till Bankgiro 286-2423, eller SWISH 1235124094. Ange ditt mobilnummer på anmälan.

Kursledare: Janine OKeeffe

 

Detaljer

Start:
5 nov, 2020 19:00
Slutar:
19 nov, 2020 20:30