Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Climate Camp i Göteborg den 3-7 augusti. Stoppa fossilgasterminalen.

3 aug, 2017 - 7 aug, 2017

Sommaren är här! Och sommaren är en strålande årstid att agera för klimaträttvisa. Vi har en spännande uppdatering till dig, och en inbjudan till Climate Camp i Göteborg den 3-7 augusti.

Förra veckan fick vi veta att Swedegas ansökan om koncessionstillstånd för fossilgasterminalen i Göteborg ännu inte godkänts — processen har fördröjts av frågor som inkommit via remissvar. Ansökan (som måste godkännas av Ibrahim Baylan och Karolina Skog) kommer därför att hamna på regeringens bord först sen sommar/tidig höst. Detta ger oss en värdefull tidsfrist för att — tillsammans — visa göteborgarna och regeringen att fossilgasterminalen GO4LNG måste stoppas!

Därför är det nu dags att ta fram kalendern och göra upp sommarplaner med oss. Den 3-7 augusti är det dags för Climate Camp Sweden här i Göteborg. Där kommer klimatrörelsen samlas för ett gemensamt aktionsläger för klimaträttvisa och mot fossilgas.

Vi släpper nu läger-plattformen där du kan läsa mer och anmäla dig till lägret!

Vi som initierat det här lägret är Fossilgasfällan, Fossil Free Sverige, Jordens Vänner och Fältbiologerna. Tillsammans med dig – och alla möjliga kreativa själar ur klimatrörelsen och från andra håll – vill vi göra detta till ett riktigt innovativt och strategiskt sommarläger. Självklart avslutas lägret med en manifestation och aktion mot fossilgasutvecklingen i Göteborgs hamn.

Så planera in en långhelg med dina vänner och tipsa alla du känner. Hoppas vi ses på Climate Camp Sweden den 3-7 augusti!

Med kampvänliga hälsningar,
Andreas, Olivia och hela gänget bakom Fossilgasfällan

Ps: Vill du läsa en mer detaljerad redogörelse för vad vi har för oss? Ta en titt på vår senaste blogg.

Detaljer

Start:
3 aug, 2017
Slutar:
7 aug, 2017

Plats

Göteborg
Sverige + Google Map