Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Demonstration mot Kalmar flygplats Frankfurtlinje

19 sep, 2021 14:00 - 16:00

Söndag den 19:e september lyfter det första omstridda flyget från Kalmar mot Frankfurt. Var med och visa att du inte accepterar att dina skattepengar används till att accelerera klimatförändringarna!
Bakgrund:

Kalmar-Öland flygplats ägs av kommunen och regionen. Exakt hur den nya flyglinjen finansieras har flygplatsen inte velat gå ut med på grund av affärsmässig sekretess men att flyglinjen delvis finansieras av våra skattepengar är högst troligt. Det finns en förhoppning om att flyglinjen kommer bära sina egna kostnader på sikt men varför skulle den göra det när tidigare försök (Berlin, Köpenhamn, Gdansk) har lagts ned av ekonomiska skäl. Flygresandet i Sverige minskade redan innan pandemin och kommer fortsätta göra det i takt med klimatomställningen som pågår.

Biobränsle gör inte att vi kan flyga mer! Även biobränsle släpper ut växthusgaser vid förbränning och höghöjdseffekten, som nästan fördubblar klimatpåverkan vid flygning över 8000 meters höjd kvarstår. Genom att tanka biobränsle och samtidigt öka flygresandet förblir mängden utsläpp oförändrade och därmed även flygets klimatpåverkan.
Kalmar har goda tågförbindelser till Köpenhamn när man vill eller behöver resa ut i Europa. Det svenska järnvägsnätet skulle kunna rustas upp enormt mycket om man istället satsade våra skattepengar där samtidigt som man bygger en hållbar framtid för oss och våra barn och barnbarn!
Behöver du skjuts från centrum skriv ett meddelande till oss på facebook eller mail på kalmar@klimataktion.se
Det går också bra att ringa till mig.
Lars Engström, Tel 0708-28 94 40

Detaljer

Datum:
19 sep, 2021
Tid:
14:00 - 16:00