Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gävle – Klimatinspiratörskurs

4 feb, 2023 10:00 - 16:00

Välkommen till en kurs för dig som vill få verktyg för att öka ditt klimatengagemang!

Vill du prata med människor om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt saken? Vill du inspirera andra att engagera sig för en hållbar omställning i det lilla och i det stora? Du behöver inte vara expert för att visa vägen, det viktigaste är ditt engagemang. Med den här utbildningen får du en grund för att prata om klimatkrisen och bli en inspiratör för omställning. Materialet och arbetssättet kan användas i träffar med goda vänner eller tjocka släkten, i ett föredrag på ortens bibliotek, på arbetsplatsen, eller i en studiecirkel. Vi erbjuder material som du kan använda och som bygger på den kursen du gått.

Kursen innehåller dessa delar:

Fakta om klimatvetenskapMan behöver inte vara någon expert för att prata klimat. Men eftersom frågan ofta upplevs som komplicerad och diffus kan det vara bra att ha lite enkla och tydliga fakta att förmedla; vad det finns för problematik och vilka lösningar som finns.

Klimatpsykologi Varför har så många människor så svårt att ta till sig och hantera de här frågorna? Varför är det så svårt att prata med vissa personer om klimatet och vad kan man göra för att få med sig människor?

Vad kan vi göra som individer och tillsammans? Hur tänker vi oss att ett hållbart samhälle ser ut och hur tar vi oss dit? Vilka olika forum och metoder har vi för att påverka? Vi sätter upp personliga mål och identifierar nästa steg för att ta oss dit.

Anmäl dig här senast den 29 jan. Om det inte går är kursen fullbokad. Mejla Pia Björstrand på pia.bjorstrand@klimataktion.se om du vill stå på väntelista eller har andra frågor.

Deltagaravgift: Valfri avgift från 250 kr. Skolelever, studenter och medlemmar går gratis. Information om betalning skickas ut innan kursstart.

Kursledare: Veronica Fransson Farias och Annicka Flovin

VARMT VÄLKOMMEN!

Plats: ABF, Brunnsgatan 56, rum: Hamilton

Tid: 10.00 – 16.00

Detaljer

Datum:
4 feb, 2023
Tid:
10:00 - 16:00

Plats

ABF, Gävle
Brunnsgatan 56
Gävle, 80254 Sverige
+ Google Map