Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Halmstad: Världens energimöjligheter. Tomas Kåberger

27 sep, 2022 18:00 - 19:30

Världens energimöjligheter.
Tisdag 27/9 kl 18 – 20,30
Föreläsning av professor Tomas Kåberger Chalmers.

Åren före Putins invasion av Ukraina utvecklades energiindustrin snabbt och det blev lönsamt att ersätta den fossila energi Ryssland exporterar med billigare förnybar energi.
Med de dramatiskt höjda priserna på fossil energi är lönsamheten nu ännu större.
Välkommen till en föreläsning med Tomas Kåberger som är professor i industriell energipolicy vid Chalmers tekniska högskola och ledare för högskolans styrkeområde energi. Han är även civilingenjör i teknisk fysik, teknologie doktor i fysisk resursteori samt docent i miljövetenskap. Under åren 2008–2011 var Tomas Kåberger generaldirektör för Energimyndigheten och numera är Tomas även ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi. Delegationen för cirkulär ekonomi inrättades 2018 och är ett rådgivande organ till regeringen som ska bidra till näringslivets omställning till en cirkulär ekonomi, identifiera hinder för näringslivets omställning till en cirkulär ekonomi, och synliggöra och kommunicera näringslivets möjligheter med en omställning till en cirkulär ekonomi.
Föreläsningen ingår i programserien: ”Klimatet&vi”.
Plats: Hallandsscenen (övre plan), Stadsbiblioteket i Halmstad.
Fri entré. Ingen föranmälan. Begränsat antal platser.
Samarr. med Hallandsposten, Naturskyddsföreningen i Halmstad, Studiefrämjandet, ABF Halland, Laholmsbuktens havsnätverk, Klimataktion Halmstad, Högskolan i Halmstad, Länsstyrelsen Halland, Länsförsäkringar Halland.

Detaljer

Datum:
27 sep, 2022
Tid:
18:00 - 19:30

Plats

Halmstads bibliotek
Axel Olssons gata
Halmstad, Sverige Sverige
+ Google Map