Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Klimatdialog: Civilsamhället möter EU-kandidaterna

16 maj 12:30 - 28 maj 13:30

Civilsamhället synar kandidaterna till Europaparlamentet om klimat, miljö och energi!

Den 6-9 juni 2024 går Sverige och Europa till val till Europaparlamentet. Sverige har 21 ledamöter med stora möjligheter att påverka EU:s politik under resten av detta årtionde.

EU har tagit stora beslut om klimatpolitiken, om energieffektiviseringar och om omställningen till förnybar energi. Två lagar, en om återställande av natur, och en om företagens sociala ansvar (CSR), ska förhandlas vidare.

Under kommande år ska EU:s klimatpolitik fram till 2040 fastställas. Även jordbruksstödet som omfattar halva EU-budgeten ska omförhandlas. Endast 25 procent av jordbrukets inkomststöd går i dag till miljö- och klimatåtgärder. Dessa är några av många viktiga frågor som EU-parlamentet ska vara med och tycka till om.

Vad vill de svenska partierna göra och prioritera inom klimat, miljö och energi? Hur ser vi till att den nödvändiga omställningen blir snabb och rättvis?

Det är frågor vi behandlar i livesända lunchsamtal med kandidater för partierna i EU-parlamentet. Missa inte detta tillfälle att jämföra partierna så att du vet hur du ska rösta i valet.

Plats: Impact Hub, Jakobsbergsgatan 22, Stockholm eller online på We Don’t Have Time.

Anmäl dig här. Kom ihåg att välja ett specifikt datum om du vill delta på plats i studion. Du kan också välja att delta online.

Läs mer hos We Don’t Have Time.

Detaljer

Start:
16 maj 12:30
Slutar:
28 maj 13:30

Plats

Impact Hub, Jakobsbergsgatan 22