Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Klimaträttvisa lokalt och globalt

8 aug, 2020 08:00 - 23 okt, 2020 17:00

Klimaträttvisa lokalt och globalt är en distanskurs som ges av Färnebo folkhögskola. Samtidigt som vi har en klimatkris som måste lösas håller coronapandemin världen i ett järngrepp. Denna kurs handlar om hur vi kan ta oss ur den ekonomiska krisen samtidigt som vi på allvar tar tag i klimatfrågan. Hur kan vi samla en opinion som inkluderar alla människor som har allt att vinna på en rättvis omställning?

Kursen vänder sig alla som vill vara med och utveckla rörelsen för en rättvis och hållbar klimatomställning. Du är välkommen oavsett ålder och bakgrund. Allas erfarenheter behövs.

Vi lär oss om frågor som:

  • Vad innebär klimaträttvisa och hur kan vi tänka om det i coronatider?
  • Vilka åtgärder krävs för en hållbar omställning?
  • Hur kan vi kombinera aktioner och handfasta förslag för klimaträttvisa?
  • Hur får vi fler kommuner att ta frågan om klimatnödläge på allvar?
  • Hur samlar vi människor från olika bakgrunder, åldrar och organisationer, i förorter och på landsbygden, i klimatrörelsen?

Kursen inleds i samband med ett rådslag för en grön rättvis nystart där olika lokala, regionala och nationella klimatförslag diskuteras. I kursen får du som deltagare fördjupa din kunskap om möjligheter till förändring på din ort. Du får även lära dig av det arbete som sker på andra platser i landet. Till exempel genom FOLK – Forum för lokal klimataktivism, ett nytt initiativ för att stötta och utveckla lokala gruppers arbete.

Vi studerar också internationella och nationella erfarenheter. Vi granskar de miljardbelopp som sätts in för att hantera dagens kris, och hur dessa förhåller sig till de möjligheter till omställning som finns.

Kursen ordnas av Färnebo folkhögskola, Klimataktion och Jordens Vänner i nära samarbete med Klimatriksdagen, Fridays for Future, KlimatSverige, Omställning Sverige.

Kom med och möt andra som tror på möjligheterna att ställa om världen för klimaträttvisa och som vill agera. Det är dags nu!

Praktisk information om kursen

Detaljer

Start:
8 aug, 2020 08:00
Slutar:
23 okt, 2020 17:00
Webbplats:
https://farnebo.se/klimatrattvisa-lokalt-och-globalt/

Arrangör

Färnebo folkhögskola
Telefon:
0291-202 75
E-post:
info@farnebo.se
Visa Arrangör-webbplats