Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Medborgarutredning: Vår livsstil

19 okt, 2015 19:00

Brevlogga_green

Nästa seminarium i serien
MEDBORGARUTREDNINGEN
Vår livsstil

Välkomna den 19/10 kl 19:00 till ABF-huset

Köp 3 betala för 2! Vi betalar 1000:- för din gamla soffa! Bygg om köket! Räntefritt i 36 månade! Sista minuten, passa på! Total outlet!

Det investeras 50 miljarder på reklam för att upprätthålla den konsumtion som tillväxten kräver. Det är mer än vad hela grundskolan får kosta.

Samtidigt nås vi av allt fler rapporter som att hälften av livet i haven har försvunnit. Att en tredjedel av all odlingsbar jord är borta. Att den psykiska ohälsan ökar, för att inte tala om flyktingkriser i klimatförändringarnas spår.

Var ligger ribban för en hållbar konsumtion inom jordklotets gränser?

I Medborgarutredningen har du möjlighet att vara med och påverka våra beslutsfattare. Vi kommer starta upp fördjupningscirklar efter varje seminarium där vi tillsammans söker lösningar till de frågor som kommit upp under kvällen. Läs mer på www.medborgarutredningen.se

Vi blir allt fler som ifrågasätter tanken bakom våra ekonomiska strukturer.

Vi behöver en ny syn på vad utveckling innebär. Kan vi genom att reflektera över vårt beteende hitta en väg för mental omställning?

I kväll försöker vi hitta fram till de frågor som hjälper oss att omvärdera, tänka nytt, planera och reorganisera vårt samhälle utifrån naturens begränsningar.

Pella Thiel, Omställare på heltid, föredragshållare och Birger Schlaug, författare och debattör inleder. Modererar gör Stina Oscarson, kulturskribent och regissör.

 entré 60:- stud.gratis  Logga; Abf

Stöd Klimataktions arbete: Pg499566-8. Bli medlem!   2015.10.05

Detaljer

Datum:
19 okt, 2015
Tid:
19:00

Arrangör

Kliimataktion, Stockholm

Plats

Abf-huset, Stockholm
Sveav 41
Stockholm,
+ Google Map