Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

När larmen tystnar. 8:e träffen.

4 nov, 2013 19:00 - 21:00

kr 60

  

VÄLKOMNA TILL ABF   Stockholm, Sveavägen 41    kl 19    

Är en global hållbar värld en utopi?  Står vi inför en finanskollaps med en kommande oljekris? Kan vårt ekonomiska system fortsätta växa i en värld med begränsade naturresurser, där knappheten blir allt tydligare. Liksom alla utsläpp?  Är det möjligt att fortsätta låna sig ut ur den nuvarande globala skuldkrisen?

Så länge ekonomin växer kan bankerna fortsätta skapa obegränsat med kapital genom mera skulder som sen ska återbetalas med ränta. Vad händer nu när tillväxten inte längre kan generera ett överskott för att betala våra skulder med ränta? Har vi redan fått nerväxt?  Nått peakoil med sämre energikvalitet och en överskuldsättning. Blir Greklands ekonomiska tragedi normen eller undantaget? Hur påverkas människorna i den nya verklighet som vi så sakta glider in i Och vad kan vi göra för att landa litet mjukare i den förändring och omställning av samhället som väntar oss!

Och framför allt vad har vi för beredskap?   Finns en plan B? Behövs en plan B eller ska vi bara köra på med Business As Usual och hoppas på det bästa?

                HUR SER EN HÅLLBAR VÄRLD UT? 

Om detta diskuterar kvällens inbjudna gäster:

Martin Saar, civilekonom, författare, debattör samt ordförande i ASPO Sverige. Han har tidigare varit verksam på Stockholm stads miljöförvaltning, Sveriges Television och har jobbat med energi, utsläpp och omställningsfrågor.

Oscar Kjellberg är agronom, ekonom, debattör och aktivist. Han har tidigare varit lantbrukare och VD för JAK Medlemsbank.

Folke Tersman, professor i filosofi, författare till boken Tillsammans.

Moderator , Lina Hjort, Klimataktion

Entré: 60 kr. Gratis för studerande och ungdomar. Du som vill stödja Klimataktions informationsarbete får gärna ge ett extra bidrag. Helst vill vi se dig som medlem. Pg  499566-8.

 

              VÄLKOMNA TILL ABF   Stockholm, Sveavägen 41    kl 19:00                   

Detaljer

Datum:
4 nov, 2013
Tid:
19:00 - 21:00
Kostnad:
kr 60

Arrangör

Plats

ABF huset
Sveavägen 41
Stockholm, Sverige
+ Google Map