Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

People´s Climate March 8 sept i Stockholm – dagen innan valet

8 sep, 2018 14:00 - 17:00

Detta är ett internationellt initiativ där klimatmanifestationer och marscher kommer att äga rum i hela världen: https://peoplesclimate.org/

För oss klimatengagerade i Sverige passar det bra att visa vår vilja dagen innan valet, visa att det är viktigt att rösta på partier och politiker som vågar ta radikala beslut. Den internationella parollen är Rise for Climate, Jobs and Justice!. Den ansluter vi oss till, tillsammans med vår svenska paroll Hjärtat slår för jorden. Vi bjuder in till ett berörande, samskapande och inspirerande skådespel 8 sept i centrala Stockholm och tågar sedan gemensamt till en avslutande manifestation. Samordningsgruppen för KlimatSverigenätverket har dragit igång planeringen. Kallelser för stormöte i v 35 för alla som vill vara med och jobba. Läs mer och få informationen rykande färsk genom att välja ”kommer” eller ”intresserad” redan idag:

https://www.facebook.com/events/2083554028594446/

Vi vill också uppmuntra andra städer i Sverige att hålla egna PCM-manifestationer.

Plats: Amfiteatern, Rålambshovsparken, Stockholm
Tider:
Kl 14: Samling och uppträdandet Hjärtat slår för jorden
Kl 15.30: Start för klimatmarschen
Kl 17.00: Klimatmarschen avslutas.

Under parollen ”RISE FOR CLIMATE, JOBS AND JUSTICE” kommer den globala miljörörelsen att hålla tusentals manifestationer, marscher och aktioner i städer och byar över hela världen den 8 september.
En av alla dessa städer är Stockholm. Kom och var med oss när vi kräver att våra lokala ledare förbinder sig att bygga en fossilfri värld som sätter människor och rättvisa framför profit och tillväxt.

Inga fler ursäkter, inga fler förseningar: Det är dags för en snabb och rättvis omställning till 100% förnybar energi för alla.

Marschen börjar med att vi kl 14 samlas till berättelsen Hjärtat slår för jorden. Alla deltagare kan medverka och tillsammans gestalta solidaritet och samspel mellan människor och allt levande på vår jord. Trummor, körer, dansare och performance hjälps åt att beröra och fördjupa klimatfrågan till den existentiella nivå som det egentligen handlar om.

Därefter marscherar vi kl 15.30 genom staden, förbi stadshuset till riksdagen.

Vill du vara med och planera? Håll utkik i facebookeventet , skicka PM där till KlimatSverige eller mejla oss på: kontakt@klimatsverige.se Detta är ett internationellt initiativ där klimatmanifestationer och marscher kommer att äga rum i hela världen: https://peoplesclimate.org/

För oss klimatengagerade i Sverige passar det bra att visa vår vilja dagen innan valet, visa att det är viktigt att rösta på partier och politiker som vågar ta radikala beslut. Den internationella parollen är Rise for Climate, Jobs and Justice!. Den ansluter vi oss till, tillsammans med vår svenska paroll Hjärtat slår för jorden. Vi bjuder in till ett berörande, samskapande och inspirerande skådespel 8 sept i centrala Stockholm och tågar sedan gemensamt till en avslutande manifestation.

Vi vill också uppmuntra andra städer i Sverige att hålla egna PCM-manifestationer.


RISE FOR CLIMATE, JOBS AND JUSTICE!
Real climate leader­ship rises from the grass­roots up. Be part of the movement that’s ending the era of fossil fuels and building 100% renewable energy for all. On September 8, we’re planning thousands of rallies in cities and towns around the world to demand our local leaders commit to building a fossil free world that puts people and justice before profits.

No more stalling, no more delays: it’s time for a fast and fair transition to 100% renewable energy for all.

Detaljer

Datum:
8 sep, 2018
Tid:
14:00 - 17:00

Plats

Rålambshovsparken
Smedsuddvägen 6
Stockholm, Sverige
+ Google Map