Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Referensgruppsmöte i KlimatSverige

22 apr, 2016 17:00 - 20:00

Välkommen till Referensgruppsmöte i nätverket KlimatSverige!

Möte för organisationer, enskilda aktivister och allmänheten

Datum, tid: Fredagen den 22 april, kl 17:00-20:00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
Arrangör: Nätverket KlimatSverige, i samarbete med ABF Stockholm

Anmälan : Gå till anmälan!
Frågor: kontakt@klimatsverige.se

Sedan starten för drygt ett år sedan har nätverket KlimatSverige vuxit till 70 organisationer, nått ut i alla typer av medier, och framgångsrikt arrangerat ett antal seminarier, paneldebatter, aktionsmöten och manifestationer. Det hade inte gått utan ett stort engagemang bland nätverksorganisationerna och volontärer från olika delar av samhället.

Nu är det dags för kontaktpersonerna i nätverkets organisationer att träffas i Referensgruppen och planera för den vidare utvecklingen av KlimatSverige och hur vi gemensamt kan driva klimatfrågan. Vi ser fram emot att träffa så många organisationer som möjligt på mötet!

Program

Del 1. Mötet börjar med ett seminariesamtal om klimaträttvisa, där utvalda representanter från nätverket KlimatSverige diskuterar hur man kan gå vidare med rättvisearbetet efter COP21, med tanke på klimatavtalet och dess innehåll.

Del 2a. Samarbeten och aktiviteter

Kommunikationsplattform. KlimatSveriges kommunikationsgrupps upplägg kommer att presenteras, rörande nätverket och dess aktiviteter inom press, sociala medier och på webbplatsen, tillsammans med förslag på samarbeten med nätverkets organisationer. Diskussion om hur nätverksorganisationerna gemensamt kan nå ut på bästa sätt i framtiden.

– Utbildning av klimatinformatörer. Önskemål har framförts om att ta fram ett gemensamt utbildningsmaterial anpassat till klimatavtalet och en gemensam klimatinformatörsutbildning. De utbildade informatörerna skulle sedan kunna bli del av ett nationellt nätverk, med klimatinformatörer från olika organisationer. Mötet skall inventera intresset och ev. bilda en arbetsgrupp med intresserade organisationer. Är ni intresserade av att delta?

Internationella gruppen. KlimatSverige har ett antal personer med goda språkkunskaper engagerade. Dessa kan kommunicera med internationella klimatkontakter på engelska, tyska, franska, spanska och ryska och visionen är att bygga ett globalt nätverk med likasinnade personer i andra länder. Gruppen söker fler medlemmar från nätverkets organisationer.

Gemensamma aktiviteter fr.o.m. hösten 2016. Nätverket planerar att arrangera/samordna klimataktiviteter med koppling till de internationella klimatorganisationernas aktiviteter. Diskussion och även info om nätverksorganisationernas egna klimataktiviteter.

Del 2b. Nätverksstrategier och organisation

Samordningsgruppens representativitet Det behövs fler organisationer representerade i Samordningsgruppen och gruppen behöver eventuellt få ett mer tydligt mandat att agera för nätverkets räkning, exempelvis när det gäller undertecknande av debattartiklar, remissvar etc.

Finansiering av aktiviteter och administration. Nätverket drivs idag helt av ideella krafter, som söker finansiering för varje aktivitet som genomförs. Är det så nätverket skall drivas även framöver, eller behöver en annan finansieringsform implementeras, för att säkra och effektivisera verksamheten? Diskutera gärna frågan i den egna organisationen före mötet.

Mobilisering till aktivt arbete i nätverket. Positivt för nätverket är att vissa organisationer avsätter tid för anställd personal och uppmanar volontärer att arbeta aktivt i KlimatSveriges samordningsgrupp, olika arbetsgrupper eller aktiviteter. Hur kommer er organisation att hantera frågan framöver och har ni förslag på hur vi kan mobilisera fler volontärer?

Nationell mobilisering På uppmaning av nätverkets organisationer kommer ett av verksamhetens fokus framöver vara att sprida nätverket över hela Sverige. Ju fler som blir en del av nätverket KlimatSverige, desto större möjlighet har vi att gemensamt påverka politiker och företag, nå ut i medier och stödja varandra i klimatomställningen av samhället. Diskutera gärna i förväg hur nätverket kan spridas och vad ni vill att nätverket gör.


Välkommen!

Samordningsgruppen, nätverket KlimatSverige

/ 2016.04.04

Detaljer

Datum:
22 apr, 2016
Tid:
17:00 - 20:00

Arrangör

KlimatSverige
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Abf-huset, Stockholm