Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seminarium: Klimatflyktingar

9 apr, 2016 12:00 - 16:00

På ABF Stockholms Samling för antirasism lördag 9 april 2016 kl 12 – 16 har Klimataktion Stockholm arrangerat ett seminarium om klimatflyktingar med Shora Esmailian.

Klimatflyktingar – vår tids flyktingar

60 miljoner människor befinner sig på flykt i dag, fler än någonsin sedan andra världskriget. En stor del av dem som flyr gör det på grund av klimat- och väderrelaterade händelser. Vare sig de flytt katastrofer i den rika delen av världen eller i den fattiga, oavsett om de har korsat en nationsgräns eller ej – är de facto klimatflyktingar. Trots att de saknar juridiskt erkännande är vår tids nya flyktingar klimatflyktingar. Medan den rika delen av världen fortsätter utsläppen drabbas fattiga i världens periferi – en logik som kommer att fortsätta trots Parisavtalet. Dessutom stänger Europa alla vägar som finns för människor på flykt.

Journalisten och författaren Shora Esmailian skildrar 2010-talets klimatflyktingar. Med nedslag i Pakistan, Egypten och Kenya möter vi individer som redan rör sig i en allt varmare värld. Hon visar bilder och talar utifrån den första och hittills enda boken på svenska om klimatflyktingar ”Ur askan – om människor på flykt i en varmare värld”. Boken kommer att finnas att köpa för rabatterat pris på Klimataktions bokbord i samband med seminariet.

Länk till boken HÄR

Läs om Shora HÄR

Se hela programmet för antirasismdagen den 9 april HÄR

#visamlas

Hjälp oss bjuda in personer till Facebook-evenemanget!

Detaljer

Datum:
9 apr, 2016
Tid:
12:00 - 16:00

Arrangör

Klimataktion

Plats

ABF huset
Sveavägen 41
Stockholm, Sverige
+ Google Map