Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sthlm: Tänd ett ljus för världens miljöförsvarare

10 dec, 2019 16:00 - 17:00

gratis

Det kan tyckas självklart att få stå upp för naturen. Men det är det inte.

Varje vecka dödas minst tre miljöförsvarare i världen. Trakasserier, hot och våld mot miljöförsvarare ökar också. Och det här är en del av en global trend där civilsamhällets demokratiska utrymme krymper. Fler måste få upp ögonen för det här problemet!

Därför ordnar Naturskyddsföreningen den 10 december en ljusmanifestation i Kungsträdgården i Stockholm. Där kommer vi bland annat att tända ljus, läsa upp namnen på de mördade miljöförsvararna, och hålla en tyst minut för dem.

Syftet med manifestationen är att uppmärksamma miljöförsvarares utsatta situation, så att vi kan vända den här fruktansvärda utvecklingen och få ett slut på våldet mot dem som står upp för naturen!

Tid: Tisdag 10 december kl. 16.00
Plats: Kungsträdgården, Stockholm
Kostnad? Gratis! Ljus finns på plats
#Light4Defenders

PS. Har du inte möjlighet att vara med på ljusmanifestationen i Stockholm? Då uppmanar vi dig att delta digitalt genom att tända ett ljus och lägga upp ett foto på det i sociala medier den 10 december med hastaggen #Light4Defenders.

Du hittar mer information på vår webbplats: https://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/sahar-kan-du-stotta-varldens-miljoforsvarare-tand-ett-ljus-den-10-december

Arrangör

Naturskyddsföreningen

Plats

Kungsträdgården
Kungsträdgården
Stockholm, Sverige
+ Google Map