Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Stockholm +50

31 maj - 3 jun

Stockholm+50 är en FN-konferens med miljötema, som svenska regeringen arrangerar (troligtvis på Älvsjömässan) den 2-3 juni 2022. Då är det 50 år sedan FN arrangerade sin första miljökonferens (inte miljödag), i Stockholm.

Det nystartade nätverket Stockholm+50, som har initierats av Alternativ Stad och Jordens Vänner kommer att arrangera en stor klimatdemonstration och -manifestation i Stockholm city den 1 juni. FridaysForFuture planerar en stor demonstration den 3 juni.

Vidare kommer nätverket att arrangera en ”Folkets Forum” (troligtvis i ABF-huset eller Kulturhuset) den veckan, med seminarier, panelsamtal och utställningar, samt håller som bäst på att planera för olika miljö-/klimataktioner och aktiviteter, i samarbete mellan många olika organisationer. På Folkets Forum hoppas vi kunna ha med Klimataktions ”Frö-utställning”, där Elisabeth och Varis nu tittar på en uppdatering av utställningsmaterialet (utställningen kan också vara med under Klimatriksdag 2022 i april).

Även olika högskolor och kyrkor planerar att ha seminarier och andra aktiviteter under/i anslutning till Stockholm+50. Förhoppningen är att även teatrar, biografer och andra kulturinstitutioner skall ha arrangemang med miljöteman.

Vi kommer även att delta i själva FN-konferensen, även om antalet personer som får access från respektive organisation säkert kommer vara begränsat. Vi hoppas att dagarna kommer att engagera hela civilsamhället lokalt, nationellt och globalt. 

En hemsida är på väg att skapas, ”www.stockholmplus.se”. Det går bra att maila info@stockholmplus50.se för mer information. Anders Berndes, talesperson för Klimataktion Stockholm ingår i samordningsgruppen.

Detaljer

Börjar:
31 maj
Slutar:
3 jun