Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Stockholm: Aktion på Skeppsbron!

22 maj 18:00 - 20:00

Stärkta av förra årets lyckade aktion ”Ett levande Skeppsbron – sätt P för bilarna” och Stockholms stads beslut att ta bort en tredjedel av p-platserna på Skeppsbron från i sommar, så kommer vi tillbaka under det här årets Week of Action for Social and Climate Justice*!

Vi vill ge en konkret bild av hur en helt bilfri strandpromenad skulle kunna vara en levande yta för människor.

Vi köper parkeringsbiljetter och ställer ut cyklar på lediga parkeringsrutor i den norra delen av parkeringen, mellan statyn och ungefär till busshållplats Slottsbacken. Om det är ont om lediga p-platser så finns det ändå gott om plats att vara synliga på nära statyn. Och det går lika bra att komma och vara med utan cykel!

Vi uppmuntrar alla att ta med sig föremål eller material som hjälper oss att fylla platsen med liv och rörelse. Ta med stolar/filtar att sitta på, bollar att leka/spela med, ta med en balkongblomma, sjung en sång. Var kreativ och generös! Ta med kläder efter väder, kubbspel, gatukritor, ja allt möjligt. Kanske bjuda på fika eller lite frukt.

Aktionen är helt laglig då det inte finns något som säger att cyklar inte får stå på betalda parkeringsrutor, vilket har bekräftats av Transportstyrelsen. Genom att parkera våra cyklar på parkeringsplatserna och lösa parkeringsbiljetter för dessa skapas en alternativ mötesplats med lagliga medel.

Arrangeras av Alternativ stad, Extinction Rebellion Stockholm, Cykelaktion Stockholm och Klimataktion Stockholm.

Läs mer och anmäl dig i Facebook-evenemanget!

Detaljer

Datum:
22 maj
Tid:
18:00 - 20:00