Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stockholm – Delningsekonomi

21 nov, 2022 19:00 - 20:00

Vi svenskar konsumerar fyra jordklot per år. Men det finns hållbara lösningar. Tänk om vi kan bli lika smarta som naturen och lära oss att använda naturens resurser om och om igen?

Välkommen på inspirationsföreläsning om delningsekonomi samt återbrukscafé på Circular Monday den 21 november.

Lär dig mer om hur du kan förlänga livet på dina kläder och textilier, samt hur vi kan dela, låna, laga och återvinna våra saker och kläder istället för att själva äga dem. Ett enkelt sätt att både spara pengar och minska din miljöpåverkan.

Program

Kl 19:00–20:00 Föreläsning

Petra Palmén, verksamhetsutvecklare på Klimataktion håller en interaktiv föreläsning om delningsekonomi – olika sätt att hyra, dela eller låna saker i stället för att själv äga dem – och cirkulär ekonomi, det vill säga att återanvända, återvinna och laga produkter.

Kl 16:30–19:00 Återbrukscafé (drop-in)

Kom och lär dig mer om hur du kan förlänga livet på dina kläder och textilier, eller kanske göra något nytt av ett uttjänt plagg. Ett enkelt sätt att både spara pengar och minska din miljöpåverkan! På plats finns textillärare som visar enkla tekniker för att till exempel lappa favoritbyxorna eller laga ett hål i älsklingströjan. Material och verktyg finns, men ta gärna med dig det du vill laga eller omvandla.

Fika kommer att finnas till självkostnadspris.

Biljettinformation

Fri entré.

Om föreläsaren

Petra Palmén är styrelseledamot i föreningen Klimataktion och en av initiativtagarna till skostrejkerna och SaturdaysForFuture.

Lokal & tillgänglighet

Lokalen ligger i Kvarnhjulet Hus B, Caféet.

Hitta hit

  • Buss: Hållplats Tyresö centrum eller Bollmoraberg.

Har du frågor?

Kontakta  info.sodertorn@abf.se eller 08-556 520 30.

Arrangörer: Tyresö Kommun, Klimataktion och ABF Södertörn

Detaljer

Datum:
21 nov, 2022
Tid:
19:00 - 20:00

Plats

Pluggvägen 6, Tyresö