Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stockholm: Öppet seminarium med Polly Higgins – Ecocide (livsmiljöförstörelse) – Det femte brottet mot freden

7 okt, 2014 19:00 - 20:45

Välkommen på det öppna seminariet med Polly Higgins!

Higgins, har skrivit böckerna Eradicating Ecocide och Earth is our Business och startat initiativet Eradicating ecocide. Idén är elegant i sin enkelhet. Det skulle kunna bli en del av Romstadgan, jämte exempelvis folkmord (genocide) och krigsbrott, och därmed reflekteras i nationell lagstiftning världen över. Detta skulle i sin tur skapa ett skifte till gröna investeringar och hållbara lösningar.

Ecocide definieras som ”omfattande skada på eller förstörelse av ekosystem eller livsmiljö inom ett avgränsat geografiskt område”. Redan idag kan juridiska personer åtalas för kränkning av mänskliga rättigheter vid den Internationella Brottmålsdomstolen i Haag. Med ecocide innefattar denna rättsutövning även brott mot miljön och ger naturen rättslig status. Länder som Ecuador har redan infört Naturens rättigheter i sin konstitution.

Polly Higgins är hedersdoktor vid Lausanne Business School och har haft Arne Naess gästprofessur på Oslo universitet.

19:00 Föreläsning | 19:45 Frågestund | 20:15 Öppna samtal&Mingel | 20:45, c:a, Slut

Inget inträde. Polly Higgins är förespråkare av gåvoekonomi. Ta gärna med kontanter för möjligheten att stödja Pollys arbete.

ARRANGÖRER: Global Utmaning, Jordens vänner, Lodyn, The Real Group Academy och WWF.

Även en föreläsning i Uppsala hos Cemus den 8 oktober.

Anmäl dej här:

http://www.globalutmaning.se/anmalan?regevent_action=register&event_id=168&name_of_event=%C3%96ppet+seminarium+med+Polly+Higgins+-+Ecocide+%28livsmilj%C3%B6f%C3%B6rst%C3%B6relse%29+-+Det+femte+brottet+mot+freden

Detaljer

Datum:
7 okt, 2014
Tid:
19:00 - 20:45

Plats

Kulturfyren Skeppsholmen,
Slupskjulvägen 26A
111 49 Stockholm,
+ Google Map