Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stockholm – Politik och juridik i klimatomställningen

19 dec, 2022 18:00 - 21:00

UTSÅLT! Det finns ingen reservlista pga att vi drivs av ideella krafter och därmed saknar kapacitet för det. Hoppas på er förståelse.

Välkommen till spännande seminarium med Jonas Ebbesson, professor i miljörätt

Mellan sina internationella uppdrag – kommer Jonas Ebbesson, professor i miljörätt, till oss – och presenterar ”Politik och juridik i klimatomställningen” – aktuella frågor just nu. Aurora – Ungdomar planerar stämma svenska staten, Urgenda – Fick rätt mot nederländska staten och de Portugisiska ungdomarna som har stämt EU för bristande klimatpolitik är några av dom.

Det finns tid för frågor från publiken.

Efter seminariet (som pågår 18:15 – 19: 15) äter vi en vegansk/vegetarisk libanesisk buffé tillsammans. Det finns dryck till självkostnadspris. Kaffe och te serveras ej.

Plats? Hartwickska huset, S:t Paulsgatan 39 A, korsningen Timmermansg/St Paulsgatan. Tunnelbana Mariatorget.

Pris för allt: 220 kronor

Köp biljett UTSÅLT . Tag med biljett utskriven eller i mobil så att vi kan läsa av QR-kod. Om QR-kod saknas så är det inget problem, då bockar vi av mot namnlista. Det finns 50 platser, först till kvarn gäller. Det finns ingen reservlista.

Frågor? Maila info (at) klimataktion.se. Det mesta arbetet sköts av ideella krafter så ha lite tålamod om vi inte kan svara genast.

Alla är välkomna till en intressant kväll!

Arrangörer: Gretas Gamlingar, Klimataktion Stockholm och MILJÖL.

Seminariet spelas varken in och eller streamas.

Bakgrund Jonas Ebbesson

Jonas är professor i miljörätt, föreståndare för Stockholms miljörättscentrum och f.d. dekan vid Juridiska fakulteten på Stockholms universitet. Jonas var ledamot, 2005-2021, och ordförande, 2011-2021, i Århuskonventionens internationella granskningskommitté. Århuskonventionen är en FN-konvention om allmänhetens deltagarrättigheter på miljöområdet. Jonas har skrivit böcker och åtskilliga artiklar om miljörätt. Jonas var ombud i den uppmärksammade rättsprocessen ”Arica Victims mot Boliden Mineral”, och han skriver då och då kultur- och debattartiklar om miljö, klimat, mänskliga rättigheter och annat som engagerar honom.

Se debattartikel ”Statens klimatansvar kan prövas i domstol” av Jonas Ebbesson, i SvD 221031 HÄR.

Det här är Julträffen med allting extra PLUS! Du kommer träffa andra klimataktivister, som vill åstadkomma något. Anmäl dig NU. Vi tar bara emot 50 deltagare. Maten är Libanesisk MEZE, så god! Totalt 220 kr.

Detaljer

Datum:
19 dec, 2022
Tid:
18:00 - 21:00

Plats

Hartwickska Huset
S:t Paulsgatan 39A + Google Map