Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stockholm: Välkomna till uppstartsmöte för nätverket KlimatSverige

7 feb, 2015 12:45 - 16:00

Sedan idéverkstaden den 15 november har samordningsgruppen arbetat fram en grund för ett klimatnätverk som vi kallar KlimatSverige. Ett förslag till syfte och värdegrund har tagits fram och arbetet med att utforma en webbplats är i full gång under www.klimatsverige.se. Övriga arbetsgrupper har sina första möten under januari.

Värdegrund och syfte, KlimatSverige

För att nätverket KlimatSverige ska bli starkt behöver de personer och organisationer som arbetar aktivt med klimatfrågan i Sverige vara med. Därför bjuds representanter för organisationer, samt de som deltog på idéverkstaden in till ett uppstartsmöte där vi kommer att presentera nätverket och webbplatsen, samt rapportera hur arbetet har gått vidare i arbetsgrupperna. På mötet kommer vi att diskutera KlimatSveriges syfte och värdegrund samt den praktiska utformningen av nätverket.

Är du aktiv i en organisation får du gärna prata med er styrelse och be dom att skicka en representant(eller kanske utse dig till representant).

Vi har beslutat att inte bjuda in partipolitiska organisationer till uppstartsmötet men är du aktiv i ett parti är du givetvis välkommen som privatperson.

Tid och plats: 7 februari kl 12.45-16.00 på ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm.  Anmälan senast 30 januari med namn och mejladress till: kontakt@klimatsverige.se Vi ser fram emot att få diskutera nätverket med er.

Ps. Många har haft problem att gå med i den googlegrupp som vi startade efter idéverstaden. Vi har därför bestämt att istället ha en epostlista. Du kommer i framtiden att få uppdateringar via denna lista. Om du inte vill vara med på vår maillista, skicka ett mail till kontakt@klimatsverige.se så tar vi bort er från listan! Vänliga hälsningar
Samordningsgruppen för KlimatSverige genom Linda Grolander.

Samordningsgruppens förslag till värdegrund och syfte

Värdegrund

KlimatSverige samlar dem i Sverige som tar klimatforskningens varningar på fullt allvar. Vi vill att Sverige går före i en snabb och rättvis omställning till ett klimatsmart samhälle som respekterar planetens ekologiska och klimatmässiga gränser.

Syfte

KlimatSverige är ett nätverk av organisationer och människor där syftet är att samla och bredda klimatrörelsen. Utifrån vår värdegrund vill vi stimulera till gemensamma aktiviteter och aktioner, använda gemensamma visuella uttryck för att få genomslag i debatten, samt utveckla gemensamma kommunikationskanaler för att mobilisera människor och rörelser över hela landet.

Vi samverkar med internationella klimatrörelser som eftersträvar en politik som svarar mot klimatforskningens varningar och vi vill bidra till ett socialt och politiskt opinionstryck inför FN:s klimattoppmöte i Paris i december 2015, samt inför andra toppmöten därefter.

Alla som stödjer värdegrunden kan vara med i nätverket.

Detaljer

Datum:
7 feb, 2015
Tid:
12:45 - 16:00

Arrangör

Samordningsgruppen för Klimatsverige

Plats

Abf-huset, Stockholm
Sveav 41
Stockholm,
+ Google Map