Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nationell aktionsdag: STOPPA TTIP och CETA. Ja till miljö, välfärd och demokrati

17 sep, 2016

Handelsavtalen TTIP, mellan EU och USA, och CETA, mellan EU och Kanada, håller på att färdigställas. Båda är långtgående avtal som ger företag rätten att stämma stater för uteblivna vinster, och ger samma företag ett stort inflytande över ny lagstiftning. Miljö, djurskydd, konsumentskydd, välfärd och demokrati får stå tillbaka.

I många andra EU länder är motståndet bland befolkningen stor och debatten livlig. Många fackföreningar, miljöorganisationer, bondeorganisationer och småföretagare är väldigt oroliga för konsekvenserna av dessa handelsavtal. TTIP håller på att förhandlas, men de läckta sluttexterna samt kommentarer från EU kommissionen och USA:s förhandlare visar att det finns all anledning att oroa sig. CETA har tyvärr redan färdigförhandlats och ska skrivas under av kommissionen innan det går till parlamentet och medlemsländerna att godkänna. Medlemsländerna har vetorätt men kommissionens förslag är att CETA ändå ska införas provisoriskt! Detta måste stoppas, det är bråttom men det går!

Den 22-23 september träffas EU:s ministerråd för handel. Då tar man sannolikt beslut om att rekommendera ett godkännande av CETA. Vi anslutar oss därför till protester i flera länder, däribland Österrike och Belgien, och sänder krav till politikerna att stoppa TTIP och CETA. Ge inte bort våra möjligheter att demokratiskt bestämma över våra samhällen!

Manifestationer:
Planerade manifestationer:
Lördag 17 september
Stockholm kl 14.00 Mariatorget
Göteborg kl 12.00 Järntorget
Malmö kl 13.00 Gustav Adolfs Torg

För mer info kolla på vår hemsida eller facebook.

*** hemsida www.stoppattip.se eller
*** Facebook https://www.facebook.com/stoppattip/
*** Ladda ner inlägget som pdf och sprid vidare!

/ STOPPA TTIP SVERIGE

Skriv under mot Ttip:
*** https://skiftet.org/kampanj/ttip

/ Kp 160914

Detaljer

Datum:
17 sep, 2016

Arrangör

Stoppa Ttip Sverige