Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Uppsala – Barnens klimatmarsch

3 sep, 2022 13:30 - 16:00

Barnens klimatmarsch Uppsala är en demonstration för barns rätt till en effektiv klimatpolitik.

Demonstrationen är ett initiativ från en grupp privatpersoner- föräldrar och samhällsmedborgare som tycker att det görs alldeles för lite inom politiken för att tackla klimatkrisen. Vi vill se en politik som tar klimatmålen på allvar så att vi kan lämna över en hållbar värld till våra barn. Vår värdegrund baserar sig på delar av barnkonventionen (bland annat artikel 6: ”Barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling”), generationsmålet, rapporter från FN:s klimatpanel IPCC, Parisavtalet och klimatforskning.

Vi kommer att tåga genom stan till Stadsträdgården. I Stadsgården kommer det att bjudas på tal och även allsång med Klimatorkestern. Det kommer att vara en rad aktiviteter för barn- blåsa såpbubblor, jonglering och bollek samt workshop med Biotopia bland annat. I tåget finns möjlighet för barn att åka lastcykel med Uppsala Cykelförening och barn (och vuxna) uppmanas att ta med sig instrument för att ackompanjera slagorden till exempel maracas, tamburin.

Barnens_klimatmarsch_affisch

 

Arrangörer: Klimataktion, Barnombudet i Uppsala län, BRIS, Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, Jordens Vänner och FridaysForFuture

Detaljer

Datum:
3 sep, 2022
Tid:
13:30 - 16:00

Plats

Engelska Parken, Uppsala
Carolinaparken
Uppsala, Sverige
+ Google Map