Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webkurs: Bli inspiratörsutbildare (Anmälan stängd)

11 sep 09:30 - 18 sep 12:30

150sek
Så frön till engagemang för klimatet. 

Våra utbildningar Bli klimatinspiratör är uppskattade och behövs mer än någonsin. Tack vare stöd från Postkodstiftelsen har vi nu möjlighet att skala upp verksamheten och inspirera många fler att engagera sig för klimatet. Därför behöver vi utöka vårt nätverk av utbildare. Du som själv har gått utbildningen har nu chansen att bli utbildare inom projektet. 

Vem och vad är kursen för? Kursen är till för dig som har gått Klimataktions utbildning “Bli klimatinspiratör” och som nu vill gå vidare och utbilda andra att bli klimatinspiratörer. Efter kursen kommer du ha möjlighet att gå med i vårt nätverk av utbildare och anordna klimatinspiratörskurser som fysiska träffar eller online. Att leda en kurs är ett betalt uppdrag som även innefattar att vara delaktig i marknadsföring, administration och uppföljning av kursen. Du som söker till denna kurs bör vara motiverad att aktivt bidra till att skapa kurser och få fler människor att engagera sig för klimatet och du bör ha möjlighet att hålla minst en kurs per termin.

Vad innehåller kursen? Vi kommer att gå igenom syfte och upplägg för klimatinspiratörskurserna, lite grundläggande pedagogik och prata om hur man initierar och anordnar en kurs. Vi kommer också att diskutera olika utmaningar man kan stöta på som kursledare och hur man kan hantera dessa.

När och var? Den 11 och 18 sept kl 9.30-12.30. Det första tillfället är digitalt och det andra kan du delta i digitalt eller fysiskt. Den fysiska kursen kan kombineras med att delta i kickoff med utvecklingsworkshops för projektet och trevligt umgänge. Vi återkommer med mer info om plats, program etc.

Anmälan och antagning: Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att hålla utbildningar och du behöver inte vara någon expert på klimatfrågor. Men det är viktigt att alla som kommer på kursen har rätt förväntningar och att vi kan säkerställa en god kvalitet på våra utbildningar. Därför vill vi gärna ha ett kort samtal med dig som är intresserad innan vi bekräftar din plats på kursen. Sista dagen att anmäla dig är den 22 aug. Efter anmälan kommer vi att ringa de som anmält sig och kort därefter bekräftar vi din plats.

Kostnad: Kursavgiften är 150 kronor. Om du väldigt gärna vill gå men inte har möjlighet att betala avgiften så hör av dig så ser vi om det går att lösa.

Frågor? Välkommen att kontakta vår projektsamordnare Pia på pia.bjorstrand (at) klimataktion.se.

TILL KURSANMÄLAN

Detaljer

Börjar:
11 sep 09:30
Slutar:
18 sep 12:30
Pris:
150sek
Evenemang Taggar:

Arrangör

Klimataktion