Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webkurs: Bli Klimatinspiratör! FULLBOKAD

27 okt, 2021 18:30 - 17 nov, 2021 20:30

150sek

En kurs för dig som vill lära dig mer om klimatkrisen och få verktyg för att öka ditt engagemang, särskilt ur ett medborgarperspektiv.

Kursen hålls fyra onsdagkvällar den 27 okt + 3, 10 och 17 nov kl 18.30-20.30.

Vill du prata med människor om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt saken? Vill du inspirera andra att engagera sig för en hållbar omställning i det lilla och i det stora? Du behöver inte vara expert för att visa vägen, det viktigaste är ditt engagemang. Med den här utbildningen får du en grund för att prata om klimatkrisen och bli en inspiratör för omställning. Materialet och arbetssättet kan användas i träffar med goda vänner eller tjocka släkten, i ett föredrag på ortens bibliotek, på arbetsplatsen, eller i en studiecirkel. Vi erbjuder ett studiecirkelmaterial som du kan använda och som bygger på den kursen du gått.

Kursen innehåller 3 delar:

Grunderna i klimatvetenskap och klimatpolitik 
Man behöver inte vara någon expert för att prata klimat. Men eftersom frågan ofta upplevs som komplicerad och diffus kan det vara bra att ha lite enkla och tydliga fakta att förmedla.

Klimatpsykologi och pedagogik 
Varför har så många människor så svårt att ta till sig och hantera de här frågorna? Varför är det så svårt att prata med vissa personer om klimatet och vad kan man göra för att få med sig människor?

Vad kan vi göra som individer och tillsammans? 
Hur tänker vi oss att ett hållbart samhälle ser ut och hur tar vi oss dit? Vilka olika forum och metoder har vi för att påverka? Vi sätter upp personliga mål och identifierar nästa steg för att ta oss dit.

Anmäl dig här senast den 17 okt. Om det inte går är kursen fullbokad. Mejla Charlotta (se adress nedan) om du vill stå på väntelista.

Deltagaravgift: 150 kr. Information om betalning skickas ut innan kursstart.

Kursledare: Emelie Lindgren och Lisbeth Johnels.

Kursen hålls via Zoom och länk skickas ut i förväg

Min 10 och max 18 deltagare.

Frågor? Kontakta charlotta.johansson (@) klimataktion.se

Detaljer

Start:
27 okt, 2021 18:30
Slutar:
17 nov, 2021 20:30
Kostnad:
150sek
Evenemang Taggar:

Arrangör

Klimataktion