Klimatinspiratörerna i skolan

Barn och unga är väldigt medvetna om klimatkrisen och många av dem oroar sig över den. De behöver få kunskap och prata om sina känslor. Att få veta vad man själv kan göra för att påverka är också viktigt. Därför har vi tagit fram kostnadsfritt material för skolelever och vill gärna träffa skolklasser. Vi vänder oss främst till högstadiet och gymnasiet, men har också samarbetat med folkhögskolor och träffat mellanstadieklasser. Om du har frågor eller önskemål som gäller skolor, kontakta pia.bjorstrand (at) klimataktion.se.

Arbeta med utgångspunkt i filmen om Greta

Tillsammans med TriArt som gjort filmen har vi tagit fram en kort kompletterande film riktad till elever som fokuserar på vad man kan göra åt klimatkrisen. Vi kan också hålla föreläsningar och workshops på samma tema. Filmen finns bland annat på svtplay och Svenska Filminstitutet har tagit fram en lärarhandledning till filmen.   

Beställ ett uppdrag via Brevvännerna

Brevvännerna har utvecklat en egen unik metod för samarbete mellan skolelever och organisationer. Hos dem kan ni beställa ett paket med ett uppdrag från oss till era elever och en lärarhandledning. Läs mer och beställ material till klassen här.

Här kan du se en film med citat från brev vi har fått från elever.