Bli klimatinspiratör!

Våra utbildningar Bli klimatinspiratör är uppskattade och behövs mer än någonsin. Kursen vänder sig till alla som är oroliga över klimatförändringarna och vill vara en del av lösningen. Efter kursen ska man bättre kunna prata om klimatet med exempelvis vänner, släktingar och kollegor. Man ska vilja engagera sig, veta hur man kan göra det och ha påbörjat en handlingsplan.

Kursens olika delar:

1. Grunderna i klimatvetenskap och klimatpolitik
Man behöver inte vara någon expert för att prata klimat. Men eftersom frågan ofta upplevs som komplicerad och diffus kan det vara bra att ha lite enkla och tydliga fakta att förmedla.

2. Klimatpsykologi och pedagogik
Varför har så många människor så svårt att ta till sig och hantera de här frågorna? Varför är det så svårt att prata med vissa personer om klimatet och vad kan man göra för att få med sig människor?

3. Vad kan vi göra som individer och tillsammans?
Hur tänker vi oss att ett hållbart samhälle ser ut och hur tar vi oss dit? Vilka olika forum och metoder har vi för att påverka? Vi sätter upp personliga mål och identifierar nästa steg för att ta oss dit.

Kursen ges antingen som en heldagskurs eller som en webkurs i fyra delar. Efter kursen får deltagarna tillgång till bilder och fakta som använts på kursen, liksom upplägg och övningar. Detta kan användas för att exempelvis hålla ett föredrag på det lokala biblioteket, på arbetsplatsen eller anordna en studiecirkel.

Är du intresserad att gå en kurs?

I vårt kalendarium kan du se om det är någon kurs inplanerad som passar dig. Annars kan du kontakta pia.bjorstrand (at) klimataktion.se så kan vi se om vi kan arrangera något där du bor.