Köp Klimataktion Stockholms nya bok!

Under våren har Klimataktion gett ut boken ”Existensen står på många ben – 33 b-n från Babylon till Börs” skriven av miljö- och kulturjournalisten Rikard Rehnbergh, som har varit aktiv i Klimataktion sedan starten 2008.

Nu finns det möjlighet att köpa boken och få hem den med posten. Det går även att hämta böcker i centrala Stockholm, för den som vill ha sin bok direkt. Boken säljs inte i bokaffärer, utan kan enbart beställas eller köpas direkt från Klimataktion.

I boken utforskas 33 olika ämnen som har med människans existens och historia att göra. Hur uppstod livet, hur utvecklades det och hur gick vi från det enkla jägar/samlar-livet till att bli ett helt teknikberoende släkte?

Det blir geo- och biologi, meteor- och kosmologi, mikro och makro, högt och lågt, populärt och avantgardistiskt. Allt mynnar ut i den stora ödesbestämda frågan, i skuggan av klimatkrisen, hur hamnade vi här?

Boken kan ses som en fristående fortsättning på boken Antropocen-Kapitalocen-Artificen (2020).

Om författaren

Rikard Rehnbergh är i grunden antropolog, men har i första hand försörjt sig som journalist och är sedan 13 år reporter på Miljömagasinet. Han har varit klimataktivist sedan 2008 och suttit i styrelsen för Klimataktion och Framtidsjorden, samt verkat i nätverk som Klimax och Global Rättvisa Nu!

Beställ boken

1. Sätt in 250 kr/bok (ungefär tryckkostnaden + porto) på Klimataktion Stockholms Bankgirokonto: 377-4429. Ange ”33b”, och ditt namn som meddelande. Om du vill hämta böcker i Stockholm är priset 200 kr/bok. Om du vill köpa flera böcker, exempelvis till en studiecirkel, kan priset bli lägre.

2. Skicka ett mejl med ditt namn, leveransadress och antal beställda böcker till stockholm@klimataktion.se. Ange i ditt mejl om du vill hämta i Stockholm, så blir du kontaktad angående tid och plats för överlämningen.

Alla jobbar ideellt med bokprojektet, även författaren Rikard Rehnbergh, och eventuellt överskott går till Klimataktions verksamhet.