Föreläsningar Halmstad hösten 2015

Klimataktion Halmstad

Föreläsningsserie om klimat och förnybar energi hösten 2015

Onsdagar kl 18.30-19.30 på Stadsbiblioteket, övre plan.

Ca en halvtimme föreläsning, därefter frågestund

 

Hur möter vi klimathotet?Klimataktions föreläsningsserie, som startade hösten 2014, fortsätter nu efter ett sommaruppehåll. Två teman dominerar höstens föreläsningar. Det ena är en granskning av vad som görs i kommunen och regionen, både för att förebygga och hantera framtida klimatförändringar. Det andra vill sätta fokus på den stora Pariskonferensen sent i höst, där världens framtid kanske avgörs.

 

Datum

Ämne Föredragshållare
2/9 Hur arbetar HEM för hållbar energiförsörjning i Halmstads kommunVilket ansvar har det kommunala energibolaget och hur ser en önskvärd energiframtid ut?

Lars Bernhardsen, strategichef vid Halmstads Energi och Miljö

23/9 Regionalt arbete för att anpassa samhället till ett förändrat klimatVilka klimatförändringar står vi inför i Halland och hur riskerar dessa att påverka oss? Hur arbetar Länsstyrelsen för att anpassa samhället till dessa förändringar? Anna Modigh, klimatsamordnare, Länsstyrelsen Halland
14/10 Kommunens plan för klimatanpassningHalmstads kommun står inför stora utmaningar inom klimatanpassningsområdet. Redan nu är förändringarna kännbara. I höst börjar arbetet att ta fram en klimatanpassningsstrategi. Var med och påverka klimatanpassningen lokalt och kom med dina kunskaper och idéer.

Henrik Oretorp, kommunalråd och Ellinor Waldemarson, kommunekolog, Halmstads kommun.

 

4/11 Paris 2015 – vårt livs chansHur förbereder sig politikerna och den globala klimatrörelsen på de viktiga klimatförhandlingarna i december i Paris? Vad hoppas man på för utgång?

Jonas Bane, talesperson för Klimataktion Sverige

25/11 Energihushållning i bostäder – goda exempelBostadssektorn spelar en mycket viktig roll i klimatarbetet. Det gäller både nyproduktion och åtgärder i det befintliga bostadsbeståndet. Hur bidrar vårt lokala bostadsbolag till arbetet?

Ulf Johansson, energiansvarig HFAB

16/12 Klimatpolitik och hållbar välfärd: vad kan vi lära av historien?

Lena Sommestad, landshövding

 

Serien anordnas i samarbete med Stadsbiblioteket, Hallandsposten och ABF.