Vi behöver en svensk klimatlag

”Vi behöver en svensk klimatlag med tydliga mål. Öka klimatsmarta investeringar i finanssektorn”, skriver Annika Jacobson, Håkan Wirtén, Svante Axelsson, Johan Kuylenstierna Jonas Bane med flera i SVT opinion.

Vi vill ge regeringen 5 konkreta tips på hur vi kan sätta raketfart på klimatomställningen. Det ter sig som rätt självklara åtgärder, men makten måste hela tiden veta att den har rörelsens stöd i sådana här lösningar. Samtidigt måste vi ligga på med vårat tryck för att också vara en motkraft till diverse företagslobbyism och kontrasterande intressen!

Läs debattinlägget på http://www.svt.se/opinion/lofven-och-kinberg-batra-vi-har-losningarna

  • Håkan Wirtén, generalsekreterare, Världsnaturfonden WWF
  • Svante Axelsson, generalsekreterare och chef för föreningens rikskansli, Naturskyddsföreningen
  • Annika Jacobson, chef för Greenpeace i Sverige
  • Johan Kuylenstierna, VD, Stockholm Environment Institute
  • Minou Moon, Fältbiologerna
  • Jonas Bane, Klimataktion
  • Ahmed Al-Qassam, PUSH Sverige
  • Frida Eklund, Föräldravrålet