Studiecirklar inför Klimatriksdagen

Den 4-6 maj 2018 samlas klimatengagerade medborgare, föreningar, forskare och innovatörer till Sveriges andra Klimatriksdag i Stockholm. Vill du ha chansen att driva på klimatpolitiken under det viktiga valåret 2018. Starta en klimatcirkel tillsammans med oss!

Klimatriksdagen kommer att ta upp förslag om energi och ekonomi, om mat och livsstil, om trafiken och bostäderna, och allt det där som påverkar klimatet och miljön. Politikerna sätter klimatmål och genomför en hel del åtgärder. Men samhället rör sig inte tillräckligt fort mot hållbarhet. Nästan varje dag kommer forskarnas varningar om allvarliga klimatförändringar om vi inte ändrar kurs. Därför behöver vi driva på. För det behöver vi kunskaper och idéer som vi utvecklar tillsammans. Klimataktion och föreningen Klimatriksdagen erbjuder i samarbete med ABF ett studiecirkelpaket som ger er chansen att utforska hur vi kan göra samhället hållbart, hur ekonomi och ekologi hänger ihop, hur vi kan påverka i det lilla – och i det stora. Målet med cirklarna kan vara att ta fram goda idéer om hur Sverige ska ställa om. Dessa kan ni skicka som motioner till Klimatriksdagen. Sista inlämningsdag för motioner är den 1 febr 2018.

Läs mer och ladda ner studieplanen HÄR