Stödet för Fridays for future och Gretas klimatstrejk växer och breddas

Allt fler personer ur olika yrkesgrupper vill visa sitt stöd. Vid Mynttorget i Stockholm fredag 14 dec fanns det vid lunchtid stöd och skyltar från Psychologists for future, Lawyers for future, Writers for future, Förlag for future, Grafikskolan i Sätra. Förutom en massa personliga skyltar, termosar med varma drycker och trevlig stämning. Ett 20-tal skolelever blev gruppintervjuade av Lilla Aktuellt, medan Greta Thunberg är kvar på COP-mötet där hon har inbjudits att tala. Fantastiska ungdomar som trotsar kylan en hel dag i sträck!

Alla kan stödja skolelevernas fredagsstrejker. Ta med dina arbetskamrater, dina klasskamrater och en skylt om vilka ni är, till Mynttorget, eller till kommunhuset på din ort

   

Bilder Karin Wahlgren