En akutplan för klimatet tar form

Klimatriksdagens andra stormöte denna höst hölls igår, söndagen den 27 oktober. Vi var många från Klimataktion som var med för att se om vi kunde bidra till Klimatriksdagens akutplan för klimatet 2020.

Efter en inledning av Klimatriksdagens styrelse fick vi höra Frida Sandegård berätta om hur vi agerar i en krissituation. För att kunna göra rätt saker i rätt tid behöver man kunna vara i nuet vilket vi också fick träna på i en mindfulnessövning. Genom fler övningar och personliga ställningstaganden kom var och en så småningom fram till var i organisationen vi troligen kunde göra mest nytta. Var det i en arbetsgrupp eller i ett utskott?

Klimatriksdagens utskott arbetar med sakfrågorna; till exempel industri, transport och konsumtion. Arbetsgrupperna i sin tur ser till att få ut sakfrågorna genom att administrera, samverka, kommunicera och skapa event. När vi i slutet av dagen hade hittat vår plats i respektive grupp eller utskott kändes det som att vi hade tagit det första steget mot en ny, akut plan för klimatet!

Fortsättning följer…

Vill du också vara med och forma akutplanen för klimatet? Läs mer på klimatriksdagen.se