Kom på nobel fest för klimatet!

Delta på en alternativ Nobelfest och rösta på alternativa pristagare!

Hur får vi omställningen att ta några extra kliv framåt? Varför inte genom att uppmärksamma oss alla och andra på de lösningar som har potential att förändra världen! Vi låter hela klimat- och sociala rättviserörelsen klura över vilka lösningarna är och sedan presenterar vi vinnarna och firar dessa under en nätverkande helkväll! Festen äger rum på Tensta träff den 10 december kl 17-20.00. Arrangör är Rebellmammorna, föreningen Geesgud och Klimataktion.

-Vi vill lyfta de personer som jobbar för ett skifte till en hållbar och rättvis värld och  hoppas att så många som möjligt vill passa på att nominera pristagare och vilja fira tillsammans, säger Pia Björstrand, ordförande i Klimataktion.

Här är de alternativa priserna:

De nominerade ska vara personer som lever och verkar i Sverige.

1.Ett nobelt pris i Systemomställning
Den nominerade har arbetat mot förtryckande system som både förstärks av klimatkrisen och förvärrar den.

2.Ett nobelt pris i Intersektionalitet
Den nominerade ska ha arbetat för att väva samman miljökamp med antirasism, avkolonisering, antifascism, feminism, en kritisk hållning gentemot ohållbara, exploaterande ekonomiska system eller andra motståndsrörelser mot förtryck.

3.Ett nobelt pris i Motstånd
Den nominerade ska med sitt opinionsarbete skapat förutsättning för att göra skillnaderna mellan olika ställningstaganden tydligare, och bidragit till en förändring där fler individer kunnat göra bättre val.

4.Ett nobelt pris i Omställning
Den nominerade har tagit fram en konkret omställningslösning som kan vara en del av det framtida samhället.

5.Unga svenska aktivistpriset i klimat/social rättvisa

Den nominerade är högst 25 år och har varit utåtriktad klimataktiv i frågor om klimaträttvisa.

Gör så här:
1. Kontakta oss om din förening vill vara med och samarrangera festen. Föreningar kan bidra med att nominera kandidater, hjälpa till med arrangemanget, sprida ordet, delta på festen och bidra ekonomiskt så att vi får fina priser till våra pristagare.

2. Nomineringar samt motivering ska skrivas i fb-evenemanget eller skickas till Klimataktion senast den 1 dec, mail info@klimataktion.se Skriv nominering i ämnesraden. Skriv en kort motivering och kontaktinformation till de nominerade så att vi kan hitta och bjuda in pristagarna och vilket pris det gäller. Skicka gärna med ett kort på kandidaten som vi kan lägga upp på vår hemsida, tillsammans med motiveringen.

3. Alla nomineringar presenteras på Klimataktions hemsida. Vi kommer sedan att hålla en öppen omröstning på zoom kl 19.00 den 5/12 2023. Länken till zoom läggs upp i facebookevenemanget samma dag. Om du inte har facebook, maila till pia.bjorstrand@klimataktion.se senast den 4/12 så får du en zoomlänk.

Vinnarna bjuds in till ceremonin den 10 december för att motta priset.

4. Alternativa Nobelfesten kommer att hållas i Tensta träff, Hagstråket 13, Spånga, Stockholm där det bjuds på middag, prisutdelning och underhållning.

Biljettpris 200 kr för den som har råd, reducerat pris 100 kr. Anmäl dig till festen senast den 5/12 genom att swisha till 1231493089 och skriv i meddelanderutan Nobelfesten.

Välkomna!
Rebellmammor, Geesgud och Klimataktion

Kontaktpersoner:
Mariam Jallow Tholozan: Mariam.swopart@icloud.com
Pia Björstrand: pia.bjorstrand@klimataktion.se

För mer info och för att bjuda in, se vårt event på facebook.

Tid; 17.00-20.00 den 10 december. Plats Tensta träff, Stockholm. Arrangör Rebellmammor och Klimataktion.