Verktygslådan

Här har vi samlat användbara resurser för dig som vill bli aktivist och för dig som vill bli en bättre aktivist.

Jobba inte hårdare, jobba smartare istället! Här får du 24 korta tips för att bli mer effektiv, framgångsrik, må bättre och ha roligare i klimatarbetet.

För att få med fler i klimatarbetet och få dem att fortsätta engagera sig i längden behöver man förstå människors behov, drivkrafter och olikheter.

I handboken som uppdateras varje år delar PR-proffsen med sig av konkreta och nyttiga tips för alla som vill bli bättre på att påverka.

Naturskyddsföreningens guide för lokalt miljöarbete går igenom vad kommuner sysslar med, hur de är organiserade och hur man kan påverka dem.

Här kan du läsa om olika aktioner Klimataktion har gjort runtom i landet, få idéer, tips och lära av andras erfarenheter.

Sprid 1,5-gradersknappen!
Visa att du bryr dig om klimatfrågan genom att bära 1,5-gradersknappen. Var gärna med och sprid knappen! Köp ett större antal till lägre pris och sälj dem vidare.

Beställ knappar

Boka klimatcoachning!
Våra ideella klimatcoacher erbjuder upp till tre individuella coachningssamtal helt gratis. Syftet är att undersöka dina tankar och känslor kring klimatet och hitta vägar framåt för att skap ett hållbart och givande engagemang.

Läs mer om coachning

Aktivera dig för klimatet!
Välkommen till Klimataktion, en politiskt obunden förening för dig som vill rädda klimatet, träffa likasinnade och få hopp om framtiden. Här hittar du nyheter, aktiviteter, lokalföreningar, klimatfakta, mm. Du behövs!

Bli medlem