Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

2015 – ett ödesår för klimatpolitiken. Var står och vart går klimatrörelsen? Lördag 15 nov kl 10-15 på ABF, Sveavägen 41 i Stockholm

15 nov, 2014 10:00 - 15:00

Program 15 nov

Lördag 15 nov kl 10-15 på ABF, Sveavägen 41 i Stockholm

Du inbjuds till en studiedag och idéverkstad för att diskutera det aktuella läget både nationellt och internationellt när det gäller klimatfrågan. Vad händer på det globala planet, och kommer FNs förhandlingsmodell att lyckas? I december 2015 har världens ledare föresatt sig att nå ett globalt klimatavtal. Vad kan vi bidra med för att det ska bli ett avtal värt namnet? Vilka erfarenheter kan vi dra av Klimatriksdagen och olika kampanjer inför valet i Sverige?

Syftet med dagen är att organisationerna genom gemensamt arbete ska bli en starkare röst för att påverka klimatpolitiken, och skapar ett forum för att stödja varandra i att tillsammans och var för sig bedriva strategisk opinionsbildning och genomföra aktiviteter.

Initiativtagare är Klimataktion i samarbete med ABF. Vi ber er att sprida denna inbjudan, särskilt till engagerade medlemmar och styrelser, som vill ta ett steg vidare för att tillsammans med andra folkrörelser och organisationer påverka klimatpolitiken. Kontakta oss gärna med tips på organisationer och personer som ni anser bör bjudas in. Studiedagen är öppen för alla intresserade. Upplägget i stort blir några intressanta inledningar, följt av workshops. Detta är första steget i diskussioner kring ett bredare och mera strukturerat samarbete.

Program 15 nov idéverkstad klimatrörelsen

Kontakt: Karin Wahlgren, tel 073 688 20 33, karin.wahlgren9@gmail.com

Inbjudna organisationer

Inbjudan till miljöpress

Tacka även ja på Facebook.

Detaljer

Datum:
15 nov, 2014
Tid:
10:00 - 15:00

Plats

ABF huset
Sveavägen 41
Stockholm, Sverige
+ Google Map