Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webkurs: Bli inspiratörsutbildare!

10 apr, 2021 09:30 - 17 apr, 2021 12:30

Så frön till engagemang för klimatet. 

Våra utbildningar Bli klimatinspiratör är uppskattade och behövs mer än någonsin. Tack vare stöd från Postkodstiftelsen har vi nu möjlighet att skala upp verksamheten och inspirera många fler att engagera sig för klimatet. Därför behöver vi utöka vårt nätverk av utbildare. Du som själv har gått utbildningen har nu chansen att bli utbildare inom projektet. 

Vem och vad är kursen för? Kursen är till för dig som har gått Klimataktions utbildning “Bli klimatinspiratör” och som nu vill gå vidare och utbilda andra att bli klimatinspiratörer. Efter kursen kommer du ha möjlighet att gå med i vårt nätverk av utbildare och anordna klimatinspiratörskurser som fysiska träffar eller online. Att leda en kurs är ett betalt uppdrag som även innefattar att vara delaktig i marknadsföring, administration och uppföljning av kursen. Du som söker till denna kurs bör vara motiverad att aktivt bidra till att skapa kurser och få fler människor att engagera sig för klimatet och du bör ha möjlighet att hålla minst en kurs per termin.  

Vad innehåller kursen? Vi kommer att gå igenom syfte och upplägg för klimatinspiratörskurserna, lite grundläggande pedagogik och prata om hur man initierar och anordnar en kurs. Vi kommer också att diskutera olika utmaningar man kan stöta på som kursledare och hur man kan hantera dessa.    

När och var? På grund av COVID-läget har vi bestämt att kursen blir digital och vi kör förmiddag den 10e och 17 april.

Anmälan och antagning: Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att hålla utbildningar och du behöver inte vara någon expert på klimatfrågor. Men det är viktigt att alla som kommer på kursen har rätt förväntningar och att vi kan säkerställa en god kvalitet på våra utbildningar. Därför vill vi gärna ha ett kort samtal med dig som är intresserad innan vi bekräftar din plats på kursen. Sista dagen att anmäla dig är den 23 mars. Efter anmälan kommer vi att ringa de som anmält sig och kort därefter bekräftar vi din plats. 

Kostnad: Kursavgiften är 150 kronor. Om du väldigt gärna vill gå men inte har möjlighet att betala avgiften så hör av dig så ser vi om det går att lösa. 

Frågor? Välkommen att kontakta vår projektsamordnare Charlotta på charlotta.johansson (at) klimataktion.se eller 076 – 032 30 90.

TILL KURSANMÄLAN

Detaljer

Start:
10 apr, 2021 09:30
Slutar:
17 apr, 2021 12:30

Arrangör

Klimataktion