Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Boden: Ett mänskligt klimat?

22 feb, 2014 13:00 - 15:00

 

Ett mänskligt klimat?

Föreläsning på ABF Norr Boden, Fabriksgatan 6

Lördagen den 22 februari 2014, 13.00 – 15.00

                  

Vi som lever nu skulle tillsammans kunna satsa på att leva inom planetens gränser, på social rättvisa och på att använda jordens resurser för att underlätta välmående för alla människor. Vi skulle kunna överlämna en jord som vi har förvaltat väl till kommande generationer. Är det inte det majoriteten av oss vill?

Hur kommer det sig att utvecklingen inte går åt det hållet? Varför ökar utsläppen av växthusgaser? Trots att 82 % av svenskarna anser att klimatförändringen är ett allvarligt hot mot mänskligheten och sju högstadiebarn av tio oroar sig för den?

Elisabet Strand från föreningen Klimataktion ger er en uppdatering om klimatfrågan och en orientering i en del av det som händer under ytan i Sverige och världen, och som skulle kunna ändra riktning på utvecklingen så att jorden kan bli en plats för människor att utvecklas och må gott.

Samma dag lanseras Klimatparty i Boden. Några engagerade bodensare utbildas till Klimatpartyinformatörer som du sen kan bjuda hem för en personlig information och diskussion tillsammans med dina vänner, släktingar, grannar eller arbetskamrater. Läs mer på www.klimataktion.se/klimatparty.

 

 

Klimataktion är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, öppen för alla som ställer sig bakom föreningens plattform. Föreningen bildades i maj 2008 och har som övergripande syfte att arbeta för att klimatpolitiken ska gå hand i hand med klimatvetenskapen.

 

Detaljer

Datum:
22 feb, 2014
Tid:
13:00 - 15:00

Arrangör

Klimataktion
Visa Arrangör-webbplats