Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur skapar vi ett klimatlyft efter Corona?

13 jun, 2020 14:00 - 17:00

Webbinarium för lokalt klimataktiva lördag 13 juni kl. 14.

Klimatlyftet-  distanskursen på Färnebo folkhögskola avslutar terminen med att bjuda in lokala grupper från Fridays for future, Gretas gamlingar, och andra i miljörörelsen till ett rådslag och utbyte av idéer inför hösten.

Kan vi använda Coronakrisen för att få ett genombrott i klimatfrågan?’ Hur får vi mer fart på vår opinionsbildning? Hur når vi nya grupper i stadsdelar, fackföreningar, kyrkor? Vi delar med oss av erfarenheter och förslag för ett klimatlyft och ger er alla utrymme att komma med fler idéer.

Program:

14.00 Våra förslag på strategier för ett klimatlyft. Inledningar från kursen och några lokala grupper Gävle, Örebro, Umeå, Stjärnsund, m fl. Diskussioner i grupper och gemensamt.

15.30 Lokala klimatplaner och en ”green new deal”. Kursen redovisar sin sammanställning av lokala planer och medborgarförslag, Torbjörn Vennström från Klimatriksdagen talar om Akutplanen för klimatet.  Erfarenhetsutbyte mellan grupper som vill se lokala planer och skriva egna förslag.

17.00 Slut

Du kan vara med hela tiden eller på den del du önskar. Mötet sker med zoom. Alla som anmäler sig får en länk till mötet. Välkomna!

Anmäl dig till lars.igeland (at) gmail.com

Detaljer

Datum:
13 jun, 2020
Tid:
14:00 - 17:00

Arrangör

Färnebo folkhögskola
Telefon:
0291-202 75
E-post:
info@farnebo.se
Visa Arrangör-webbplats