Program för en grön planet

Titel: Program för en grön planet : hur vi kan hejda miljöförstöringen
Författare: John Seymour, Herbert Girardet
Förlag: Bonniers
Genre: Handbok
Övrigt: Boken gavs ut på svenska 1988, går att hitta på antikvariat

Vad handlar boken om? Boken sammanfattar, sektor för sektor, vad som måste åtgärdas, och hur vi åstadkommer en förändring, men är också skriven på ett roligt sätt, utan att frånta klimatkrisen dess vikt.
Varför ska man läsa den? Boken tar koncist och träffsäkert upp vad själva problemet är, på djupet, utan att enbart lindra symptomen.
Detta gillade jag mest: Det jag tycker mest om är att titeln, ”Program för en grön planet : hur vi kan hejda miljöförstöringen”, verkligen återspeglar det som boken handlar om. Det är så klockrent och korrekt på ett sammanfattande vis. Boken har jag läst sedan jag var barn, och den blev min bibel. Även om jag är utbildad miljövetare går jag alltid tillbaka till ”Program för en grön planet”. Den är ingen universitetsavhandling, utan semantik! Boken är späckad med massor av information, och tar även upp människans mindset, vilket skapar samhörighet, en gemensam målbild, och inte minst hopp. 

– Eva Guillén

Nästa boktips

Föregående boktips

Tillbaka till boktipsets huvudsida